Last news in Fakti

10 Март, 2021 11:10 3 746 6

В Турция: Нормализацията възпламени короната!

  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Експерти предупреждават, че в зоните с много висок риск жителите трябва да избягват излизане навън и да стоят далеч от многолюдни места

В Турция: Нормализацията възпламени короната! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Наблюдаваното засилване на случаите на новозаразени с коронавируса в Турция е водеща тема на турския печат тази сутрин.

"Нормализацията възпламени короната", пише в заглавие днес в. "Йеничаг". Според вестника с облекчаването на мерките в рамките на обявената в страната "контролирана нормализация" са се сбъднали опасенията за увеличаване на инфектираните лица. Броят на случаите в Измир е нараснал с цели 50 процента, пише изданието. Според вестника причината за засилването на пандемията в страната се крие в неспазването на правилата за дистанция и носене на защитни маски, предаде БТА.

"Големите градове почервеняват", посочва още "Йеничаг", имайки предвид картата на разпространението на коронавируса в страната, на която най-силно засегнатите окръзи са отбелязани в червен цвят.

Истанбул върви към червеното на картата за риска, а Анкара отново е в оранжево като опасна зона, пише вестникът. Бурса и Ескишехир загубиха статута си на "среднорискови", а лекуваните в болниците там нараснаха двойно, обобщава изданието.

"26 окръга почервеняха. Внимание, за бога", пише в заглавие по темата и в. "Хюриет". Още девет окръга може да влязат в категорията за "много висок риск", т.е. в тази с червен цвят след увеличението на случаите през последните дни, посочва вестникът. Това са Истанбул, Къркларели, Коджаели, Текирдаг, Ялова, Чанаккале, Мерсин, Килис и Артвин.

Турските окръзи се групират в четири категории съобразно риска: с нисък, среден, висок или много висок риск. Експерти предупреждават, че в зоните с много висок риск жителите трябва да избягват излизане навън и да стоят далеч от многолюдни места, отбелязва още изданието.

"Критичните данни растат", гласи заглавието на "Миллиет". След 1 март нарастват броят на болните, делът на пациентите с пневмония, заетостта на болничните легла и апаратите за вентилация, обръща внимание вестникът В периода 1-7 март в цяла Турция са били заети 49,1 на сто от леглата в болниците, а към 8 март процентът е нараснал на 51,5. В същия период заетостта на апаратите за вентилация на белите дробове е нараснала от 28,3 на 31 процента. Делът на пациентите, развили пневмония, се е увеличил от 3,6 на 3,8 процента, пише "Миллиет".

В Истанбул броят на заразените на сто хиляди души се е увеличил от 89,90 на 115,7 души, с което окръгът се движи твърдо към областите с много висок риск, докато досега попадаше в тези с висок риск, отбелязва същото издание. Вестникът цитира и проф. Дениз Чалъшкан от Научния съвет за борба с коронавируса в страната, според която в Турция вече доминира по-лесно разпространяваният британски вариант на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    19 3 Отговор
    Ако някой разумен си направи труда да провери, че дори създателя на PCR (Кари Мюлис, нобелова награда) говореше открито (има записи, търсете в bitchute) още от 90-те години, че този метод не може да бъде ползван за откриването на вируси, то ще е редно да си зададе въпроса: Защо лъжат, че се вдига броя на новозаразените, какво целят с това? Отговора ще ви направи свободни. Истината, само тя е от значение. А и от Мюлис ще разберете и много други неща, като примерно за това какъв боклук е Антони Фаучи, за предишни "епидемии", как действат в тези среди и т.н. Много интересно е, и животоспасяващо!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Казуар

    9 1 Отговор
    В България заразени 300- 400 на сто хиляди души е съвсем нормално и мъдро управление на епидемията от кормчията Борисов.
  • 3 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    За да се увеличат ковид идиотите, всичко е целенасочено и всеки да си седи у дома, а навън с намордник, чисто психология
  • 4 рептил

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    За плоската земя къде да прочетем?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.