Last news in Fakti

10 Март, 2021 13:04 1 883 2

В Германия признаха: Няма да достигнем 10 милиона ваксинации седмично през април!

  • йенс шпан-
  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус

През миналата седмица в цяла Германия бяха поставени по-малко от 1,5 милиона ваксини срещу коронавирус

В Германия признаха: Няма да достигнем 10 милиона ваксинации седмично през април! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан разкри в сряда, че страната му няма да достигне поставянето на 10 милиона ваксини срещу COVID-19 седмично през следващия месец.

На въпрос за ефекта от ваксинациите, Йенс Шпан каза в сутрешния блок на телевизия ZDF, че в групата на хората над 80-годишна възраст вече се виждат първоначални успехи.

Той обаче предупреди за твърде високите очаквания за започване на ваксинации от общопрактикуващите лекари от месец април.

"Количествата на ваксинираните няма да нараснат до 20 милиона на месец или дори до десет милиона седмично", каза политикът от ХДС.

"През април ще има много повече ваксинации, но все още не в такъв мащаб", посочи той пред ZDF.

Изявлението на Шпан идва, след като през изминалия уикенд финансовият министър на страната Олаф Шолц прогнозира, че в крайна сметка Германия ще достигне този обем на ваксиниране през следващите месеци.

Трябва да се има предвид, че през миналата седмица в цяла Германия бяха поставени по-малко от 1,5 милиона ваксини срещу коронавирус.

Федералният министър на здравеопазването Йенс Шпан също така отхвърли критиките към управлението на коронавирусната криза. Има "повече от достатъчно" бързи тестове за коронавирус, посочи здравният министър.

"Не се проваляме по отношение на броя на наличните тестове, но инфраструктурата ще бъде разширена през следващите няколко дни", посочи той, но допълни: "В някои региони и области това вече беше приложен успешно в понеделник и през следващите дни ще последват още няколко. Тогава имате "широка тестова инфраструктура" за гражданите".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котарак

    5 0 Отговор
    Ботокса кога ще признае, че ваксинацията в България ще приключи през 2033 година?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.