Last news in Fakti

10 Март, 2021 11:50 1 627 2

Помощ! Хърватия е готова да приеме пациенти с COVID-19 от Чехия и Словакия

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • хърватия-
  • ваксина

През последните седмици Чехия и Словакия са сред най-силно засегнатите от COVID-19 страни в света и много регионални болници са препълнени с болни хора

Помощ! Хърватия е готова да приеме пациенти с COVID-19 от Чехия и Словакия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватия е готова в случай на необходимост да приеме за лечение по десетина пациенти от Чехия и Словакия, чиито здравни системи са под огромен натиск, съобщи премиерът Андрей Пленкович след разговори по телефона с колегите си Андрей Бабиш и Игор Матович, предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Хърватия е солидарна с членките на ЕС в борбата против COVID-19, добави Пленкович.

През последните седмици Чехия и Словакия са сред най-силно засегнатите от COVID-19 страни в света и много регионални болници са препълнени с болни хора. Миналата седмица Чехия потърси помощ от Германия, Швейцария и Полша за приемане на пациенти.

Съседна Словакия прехвърли първите си пациенти, заболели от COVID-19, в чужбина тази седмица. Полша и Германия предложиха по десет легла за болни от Словакия, съобщи Братислава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    По 10-на пациенти? Това бъзик ли е? 🤣
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.