Last news in Fakti

26 Март, 2021 09:14 1 775 9

Макрон: Европа не е егоист!

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • ваксина-
  • коронавирус

Президентът на Франция защити решението си да не наложи трети локдаун в края на януари, въпреки съветите на учените, като заяви, че не съжалява и няма угризения

Макрон: Европа не е егоист! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон подкрепи по-строгия контрол над износа на ваксини от ЕС спрямо онези фармацевтични компании, които не изпълняват договорните си ангажименти към Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Това е краят на наивността", каза Макрон пред репортери след края на виртуалната среща на върха на ЕС.

По думите му ЕС е закъснял с ускоряването на производството на ваксини и с ваксинацията, но наваксва и ще стане най-големият производител на ваксини в света до лятото. Френският президент подчерта, че ЕС, за разлика от други страни, е изнесъл голяма част от продукцията си, вместо да я задържи за себе си, предава БТА.

"Европа не е егоист", подчерта Макрон, отхвърляйки обвиненията в пресата на другия бряг на Ламанша.

Президентът на Франция защити решението си да не наложи трети локдаун в края на януари, въпреки съветите на учените, като заяви, че не съжалява и няма угризения.

"Бяхме прави да постъпим така", подчерта той, но призна, че е разтревожен от ситуацията във френските болници и че вероятно ще се наложи нови ограничителни мерки да бъдат взети през следващите дни или седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 4 Отговор
    Макрон: Европа не е егоистКА! Маронски работи.
  • 2 Най

    6 1 Отговор
    ...-големия егоист твърди, че европейците не били егоисти!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Възможно най

    2 0 Отговор
    мудната и тромава организация в цял свят! Охтикави и бавни решения на лоясали чиновници!
  • 5 гадно

    3 0 Отговор
    Смешник!Това значи ли, че на острова са егоисти или просто техните политици имат нещо под шапките за разлика от брюкселските чиновници и са се опекли работата още при подписването на договорите с производителите на ваксини.
  • 6 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Макарона геронтофил е прав, за себе си. С леката подробност, че Европа вече не съществува. Благодарение на меркелица, Добре дошли. На страна, че Париж е повече Африка, отколкото столица.
  • 7 Stéphanie 🎲

    2 2 Отговор
    Нека да наложи трети локдаун 😉да опита ,хората са бесни .Ресторанти,магазини,опера....затворени а в същото време децата на училище и короната се разнася .Супер логика ,после да търси под вола теле кой и как би му попречил за изборите
  • 8 Табаков

    2 0 Отговор
    Вижте френското футболно първенство как е макаронизирано и потъмнено,и ще ви стане ясто какво мърка тоя неразбирачник.
  • 9 Кой68

    2 0 Отговор
    Тя е п@р@зит като създателя и САЩ......