Last news in Fakti

3 Септември, 2021 15:14 2 485 16

Еврокомисар призна: Съществуват значителни разлики във ваксинацията между нашите членки

  • ваксинация-
  • стела кириакиду-
  • ес-
  • ек-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • астразенека

ЕС ще продължи да помага на останалата част от света

Еврокомисар призна: Съществуват значителни разлики във ваксинацията между нашите членки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съществуват значителни разлики в равнищата на ваксинация между нашите държави-членки. Това заяви комисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду, цитирана от пресслужбата на ЕК.

Днес ЕС и AstraZeneca постигнаха споразумение, което ще гарантира доставката на оставащите дози ваксина срещу COVID-19 на държавите-членки съгласно условията на предварителното споразумение за закупуване, сключено на 27 август 2020 г. Споразумението ще сложи край и на висящия съдебен спор в съда в Брюксел. Това споразумение предвижда твърд ангажимент от страна на AstraZeneca да достави, в допълнение към 100-те милиона дози, доставени до края на второто тримесечие, още 135 милиона дози до края на 2021 г. (60 милиона дози до края на третото тримесечие и 75 милиона дози до края на четвъртото) и останалите дози (65 милиона) до края на март 2022 г. Това ще сведе общия брой на доставените дози до 300 милиона дози, както е записано в договора.

Комисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду заяви: "Днешното споразумение за уреждане на спора гарантира доставката на останалите 200 милиона дози ваксина срещу COVID-19 от AstraZeneca в ЕС. Въпреки че тази седмица достигнахме важния етап от 70 % пълна ваксинация на възрастното население на ЕС, съществуват значителни разлики в равнищата на ваксинация между нашите държави-членки, а продължаващото наличие на ваксини, включително на AstraZeneca, продължава да бъде решаващо. И като най-силен поддръжник на световното сътрудничество и солидарност в областта на ваксините ще продължим да помагаме на останалата част от света. Нашата цел е до края на тази година да предоставим най-малко 200 милиона дози ваксини на държави с ниски и средни доходи чрез международната инициатива COVAX. Солидарността по отношение на ваксините е и продължава да бъде нашата запазена марка."

На държавите-членки от ЕС ще се предоставят редовни графици за доставка на оставащите ваксини на AstraZeneca и ще се прилагат ограничени отстъпки в случай на забавяне на дозите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    22 4 Отговор
    Ако„ вирусът “е фалшив (никога не е бил изолиран) и човекът, който е изобретил PCR диагностичния тест за него (немският вирусолог Кристиан Дростен), признава, че няма такова заболяване… и всички така наречени„ ваксини “за фалшив ... тогава каква е вредата да си генерираш фалшива карта за ваксинация, за да докажеш, че си я взел? " - попита един коментатор от WND .

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 2 Пешо

    29 1 Отговор
    Моите две дози ги дарявам на евродепутатите! Бустерната на Мутафчийски!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 asd

    1 20 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Аууууу...ромлянинът точещ помощи пак се одрищял и бърза да се покаже на всички.
    Хахахахаха
    " Ако„ вирусът “е фалшив (никога не е бил изолиран) "

    "можеш да изселиш джанго от Столипиново, но не можеш да махнеш Столипиново от джанго"
    ХАХАХАХАХА
  • 5 План Калерги

    13 0 Отговор
    Ще останат 500 000 000 души ! Другите отиват да наторим Земята!!!
  • 6 Фарс

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Само поправка. Полимеразната верижна реакция е разработена основно от Кари Мълис, който е починал 2019г. от пневмония. Добре е хората да се запознаят с неговия живот и позиция относно предназначението на PCR.

    Коментиран от #10, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    13 0 Отговор
    Миналата година пневмония отнела живота на забележителния учен. На 7 август 2019 г. той починал в Ню Порт Бийч, Калифорния. Някои смятат, че смъртта му не е случайна. Но за да не бъда обвинен в конспирации, ще оставя този факт без коментар. Истината обаче е, че самият Мълис смята, че с неговото изобретение се е злоупотребило в пропагандата на ХИВ и самият той не би го използвал за доказване на каквито и да е смъртоносни вируси. Малко преди смъртта си пък в интервю за „Ню Йорк таймс“ Мълис заявил, че PCR тестът не може да открива коронавируси.

    Изобретателят на PCR теста, нобеловият лауреат Кари Мълис: Откритието ми не може да разпознава коронавируси. Използват PCR-теста ми за мерзки и нехуманни цели!

    Коментиран от #9

  • 9 Миналата

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    година беше 2020.
  • 10 Фарс

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фарс":

    p.s. А имало ли е "търкания" между Кари Мълис и Антъни Фаучи по темата PCR, моля ровете неуморно и разберете.

    Коментиран от #11

  • 11 Ваксър

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Фарс":

    Рови ти. Ние сме последователи на д-р Фаучи и СЗО и им верваме като уфсе..Бе-е-е...
  • 12 Майна

    10 0 Отговор
    Кари Мълис заяви в интервю за видео с интервю:

    „Момчета като Фауци стават и започват да говорят, знаете ли, той всъщност не знае нищо за нищо и аз бих му казал в лицето. Нищо. Мъжът смята, че можете да вземете кръвна проба и да я поставите в електронен микроскоп и ако в нея има вирус, знаете ли. "

    „Той не разбира електронната микроскопия и не разбира медицината и не би трябвало да е в това положение, което е. Повечето хора на върха са тотални администратори и нямат представа какво се случва в тялото. "

    „Знаете ли, тези хора имат програма, която не е в наша полза, защото ние им плащаме да се грижат за здравето ни по някакъв начин. Имате личен дневен ред. Те сами си измислят правила. Тези хора го сменят, когато пожелаят. И с чувство на самодоволство, като Тони Фочи, те нямат нищо против да излязат по телевизията и да лежат право в камерата пред хората, които плащат заплатите им “, каза Кари Мълис.

    Кари Мулис призна в отделни коментари, че с PCR тест можете да „намерите почти всичко на когото и да било“ и „Това не ви казв
  • 13 Майна

    6 0 Отговор
    Това ще помогне на тези ,които могат да осмислят случващото се...,другите са изгубена кауза

    Коментиран от #14

  • 14 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Майна, добре го е казал Мълис, но се отнася и за теб. Не се притеснявай толко за кръчмето или дюкянчето, ще го отвориш пак, не си ли скътал нещичко или всичко спечелено от надценка профука ? Този коментар е уместен, но дотук. Оттук нататък отиваш в непозната материя.
  • 15 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фарс":

    Преди Мълис, несравнимо по голям принос към Молекулярната биология и детайлите за ДНК репликацията на които се базира полимеразната верижна реакция имат Рейджи Оказаки и Кленов. Иначе Кари е пич ! Сърфист освен молекулярен биолог, но понякога говори твърде много, забравяйки за споменатите двама преди него. Увличал се е и по астрология и е пафкал джойнт.
  • 16 поп

    0 0 Отговор
    Всеки да постъпва по вярата си. Който вярва на ваксини да се ваксинира, който не вярва по- добре да не го прави. Погребах много невасинирани и много ваксинирани. Доста Белодробно, кардио, онко болни боледуваха и оцеляха, а здрави починаха. Няма логика, няма ред. Подгответе Душите си, че никой незнае кога ще дойде часът му. Бог да е с Вас.