Last news in Fakti

7 Септември, 2021 05:30 9 326 97

България и коронавирусът: добре дошли в Абсурдистан

  • ваксинация-
  • абсурдистан-
  • българия-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • ес-
  • европа-
  • смъртност-
  • загинали-
  • дезинформация-
  • инфодемия

България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт. Добре дошли в Абсурдистан.

България и коронавирусът: добре дошли в Абсурдистан - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар от Георги А. Ангелов:

776. Поне толкова българи са починали от COVID-19 за последния месец (до 3 септември) според официалните данни. За сравнение: това са жителите на няколко български села. Или обитателите на два големи градски блока. Няма ги. Само за един месец.

Печални рекорди

България отбелязва най-висока смъртност в ЕС на 1 милион жители: над 55 души на двуседмична база, сочат данните на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC). Човек би си казал, че общество, което така или иначе е с най-висока обща смъртност и се топи с най-голяма скорост в ЕС, в тази ситуация сериозно ще се стресне и всячески ще се опитва да намери решение. Но не: обществените реакции са огледални на всички действащи решение по целия свят, а ограниченията и мерките се посрещат на нож. Реалността в България е дори абсурдна: лекар, началник на COVID-отделение в държавна болница, води протест срещу противопандемичните мерки. Чест гост е в телевизиите, беше кандидат за депутат, а партията, от която се яви, има подписано споразумение с "Единна Русия" на Владимир Путин.

И още: учен в БАН на държавна заплата, депутат от антисистемна партия, отрича ваксините, докато разработва собствена. Служебният премиер Стефан Янев пък очевидно не вярва в информационните кампании. "С каквито и да е кампании, ако човек не иска да се ваксинира, той няма да го направи", каза Янев на 30 август. Организация на “майки”, която провеждаше демонстрации против конвенция срещу домашното насилие, вече е срещу "фашизма" на ограниченията и настоява не лекарите или държавата да определят мерките в училищата, а те самите. И така нататък.

Към този момент единствените известни инструменти за справяне с кризата са социалната дистанция, ваксините и преболедуване на по-голямата част от населението. Да кажем, че изолацията, която предполага затварянето на цели сектори от икономиката и носи бедност, вече не е вариант. Хората жадуват за стария си живот. Заразяването на всички за придобиване на т.нар. стаден имунитет би убило поне 4% от населението (толкова е смъртността на заразените досега) и може да е изход само за болни мозъци. Остават ваксините. Наличните препарати може и да не предпазват на 100%, но защитават от тежко протичане на болестта и в крайна сметка от смърт. Данните го доказват. Така например в Португалия, където заболеваемостта е 306,42 души на 1 милион, смъртността е 15,25 на милион. В България, където ваксинираните с една доза са 22,2%, заболеваемостта е по-ниска - 264,19 души на 1 милион, но смъртността е почти четири пъти по-висока - 55,67 на милион. Данните са усреднени на двуседмична база.

Защо се стигна дотук

Другаде в ЕС постигат целта си да ваксинират 70% от населението си. Но не и България. Основната причина са настроенията срещу ваксините, а антиваксърските нагласи са толкова силни най-вече заради дезинформацията. България е на 30-о място (от 35 европейски страни) в индекса за медийна грамотност на "Отворено общество", а няколко доклада на САЩ и на ЕК очертаха Русия и Китай като главни източници на дезинформацията.

В тазгодишните предизборни кампании някои български партии решиха да яхнат антиваксърската вълна или поне да не ѝ се противопоставят открито. А някои съвсем умишлено разпространяваха дезинформация. В проучване на ЦИД за дезинформационните послания на парламентарните избори през пролетта се казва, че “партиите безкритично, а често и целенасочено, разпространяват дезинформация онлайн, което засилва липсата на разбиране на същността на демократичното управление от страна на обществото, уязвимо на тези послания”. В друго изследване на EUDL се намира друга причина за това, че България е толкова засегната - логаритмите на Фейсбук за борба срещу фалшивите новини не работят толкова добре на български заради малкия обем информация и заради кирилицата. Причините за инфодемията, поразила България, са много. Сред тях: целенасочена дезинформация от страна на Русия и използване на дезинформация за предизборни цели. А една трета причина е хем следствие, хем повод за другите две - нито в правителството на Бойко Борисов, нито в служебния кабинет се появи някой, който да измести общественото мнение на страната на истината.

Ефектът от инфодемията

Резултатът от всичко това: така България реално се превърна в един вид "тестова група". Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт. Добре дошли в Абсурдистан, където девизът на голяма част от хората очевидно гласи: Аз вярвам на дезинформацията и се гордея с това.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no numberИ

    204 20 Отговор
    Браво на българският народ
  • 2 Абсурдното е

    204 21 Отговор
    само това, че на немското зеле(финансирана от Германия пропагандна организация) се разрешава явна антибългарска пропаганда и разпространението на дезинформация и откровени лъжи.
  • 3 Мислещ

    207 25 Отговор
    Тук още имаме достатъчно хора, които са си запазили здравия разум и искат да живеят, а не да съществуват (Като евроджендърите от фашистка европа); или ако ще умират, да е по естествен начин, а не убити от фармафията.

    Коментиран от #4, #88

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Fr Paul

    186 21 Отговор
    Браво на народа. Да си вземат отровата обратно и фалшивите новини и пропаганда и да си ги държат при нацистите в Германия. С такава пошла статистика 55 човека на 1 милион при недоказани 55 от тези 55 случая могат да плашат гаргите.
  • 6 провинциалист от провинция Тракия

    184 16 Отговор
    Поредната доза официално всяване на страх. Изводът е само един - комунистическият тоталитаризъм бледнее пред демократическия такъв.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ????

    140 9 Отговор
    След" зелето и" отворено общество", ясно за какво става въпрос при този писач! Взимай си парите за пасквила и не се занимавай с българите.
  • 9 WHO???

    125 8 Отговор
    Здравните власти и правителствата в Западна Европа ходят по много тънък лед, ограничавайки реални права на базата на мъгляви статистики и медийната пропаганда няма да им помогне.
  • 10 Файзерчо

    34 150 Отговор
    Във всички богати и развити страни хората масово се ваксинират.

    А българския умник си мисли, че е разкрил световната конспирация за унищожение на човечеството.

    Всички ще измрат, и само българите ще останем, хахаххаах.

    Коментиран от #12, #23, #39, #59, #79

  • 11 нашия

    110 8 Отговор
    мислех да напиша нещо по адрес на тая пропаганда срещъ здравия смисъл която се води токова масирано,но като гледам как сте ги "наредили" пропагандистите от дойче зеле- искам да кажа само така хора-удри по врага ние сме повече и по-силни...правдата е на наша страна......!!!!!!!!!
  • 12 провинциалист от провинция Тракия

    123 11 Отговор

    До коментар #10 от "Файзерчо":

    Във всички богати и развити страни има масови протести против задължението за инжектиране. А в майката на демокрацията - Гърция, 7000 медицински грамотни лица решиха, че правото им на избор е по-важно от боц. Явно бая Ганьо има по света.

    Коментиран от #19, #65

  • 13 Анонимен

    92 8 Отговор
    От къде се пръкна пък тоя гений с глупостите си.... Чети коституцията отпадък и не ми се превете на светци...
  • 14 козел шекел

    42 3 Отговор
    Козелът...Козелът...май се оплеска Козелът....Шекелът...Шекелът...май ще си вземат...шекелът./от детска песничка/. Няма хич късмет..нашенският Бафомет!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Флин

    111 6 Отговор
    Точно Зелето е дезинформатор и манипулатор. Дойче веле = Работническо дело. Същия пропагандатор. Разлика няма абсолютно никаква. Всъщност разлика има, зелето е в пъти по-агресивен манипулатор! А на българския народ - огромно браво!
  • 17 DW=пропаганда

    100 6 Отговор
    Не знам какви парични потици ви заливат от сащ, но такава бясна ваксърска пропаганда не съм си и представял , че нялой може и успява да води. Лошото е че има медии, които отразяват тези престъпници с тази гслшива и манипулативна информация, от DW и никой не държи сметка на това.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Файзерчо

    19 111 Отговор

    До коментар #12 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Напълно ваксинирани: Гърция - 54%, България - 15.5%.
    Ще сърбаме попарата тази есен и зима.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Щата ФЛОРИДА ЗАБРАНИ

    72 6 Отговор

    До коментар #19 от "Файзерчо":

    Да ЗАДЪЛЖАВАТ КОЙТО И ДА Е ДА СЕ БОЦКА И ТОЗИ ЩАТ Е 18 КОЙТО ПОСТЪПВА ТАКА.СЪЩО ЗАБРАНЯВА ИЗИСКВАНЕТО НА ВСЯКАКВИ СРТИФИКАТИ ИЛИ ПОДОБНИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ЛИЧНИ ДАННИ ВЪТРЕ.....
  • 21 КовидманЯк

    69 8 Отговор
    Много гадно, продажно журналистче тоя!Как може да има такива жалки и бедни душици?!
  • 22 тестовата група

    45 4 Отговор
    677 new cases and 34 new deaths in Bulgaria. Другата тестова група: 3,962 new cases and 51 new deaths in Israel. И естествено най-окошарените: 6,765 new cases and 39 new deaths in Germany, 3,042 new cases and 102 new deaths in France. Като гледам статистиката, няма много голяма разлика.

    Коментиран от #44

  • 23 Кръпела

    42 4 Отговор

    До коментар #10 от "Файзерчо":

    Ти спокойно може да напуснеш България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 провинциалист от провинция Тракия

    72 4 Отговор

    До коментар #19 от "Файзерчо":

    С въвеждането на трета доза и бустер (каквато и да е разликата) напълно ваксинираните се превърнаха в напразно ваксинирани.
  • 27 Иван

    39 5 Отговор
    Автора, ако искаш се Удари Уземи...това е!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дали

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Дали си вярваш в написаното, а?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Емо

    39 2 Отговор
    Няма как хората да имат доверие на лакеите, возили се на Жипката на Про стия. Защото не ги възприемат като лекари, а като полит-пропагандатори.
    Това е и причината повечето българи да бойкотират ваксинирането.
  • 37 Госあ

    55 6 Отговор
    Ако по същият начин българина откаже да купува и боклуците на кауфланд, лидъл и била, ще бъде велико !!!

    Коментиран от #54

  • 38 бай онзи

    31 1 Отговор
    ДНЕС ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ И ЕВРЕЙТЕ НИ УБЕЖДАВАТ.УЖАС МИЗЕРНА ДЪРЖАВА,ДА ДОЙДЕ ЕВРЕИНА ОСКАР ДА МИ ДЪРЖИ РЕЧ.
  • 39 Анонимен

    30 7 Отговор

    До коментар #10 от "Файзерчо":

    То и от пастите за зъби полза няма, ама.....?! Нали? Интересно е как Китай с милиард и половина е чиста от КОВИД територия и пускат тук-там по нещичко на пернатите да клъвнат колкото да не е без нищо?! Колко % са ваксинирани там с 1, 2, 3 дози! За Индия от много места казват, че са решили проблема с ивермектин или както му е там търговската марка! Ама в ивермектина няма патентни права и парички също няма! Само дето Киро Гела/Хювефарма/ го харчи скъпо, но и това ще е до време!
  • 40 Петър Кимонов

    17 4 Отговор
    "...логаритмите на Фейсбук за борба срещу фалшивите новини..."
    Още един неграмотен разбирач.
  • 41 ЕМС

    14 4 Отговор
    На този РФ му е виновна и за майка му
  • 42 Анонимен

    31 5 Отговор
    Автора на статията и двамата славни математици Томов и Витанов като да ги е раждала една майка и един "ТАКОВА" ги Е правил!?
  • 43 Мда

    43 2 Отговор
    Явно Дойче веле са най-загрижени за българите, понеже всеки ден пускат едни и същи статии с укори, че не се ваксинираме.
  • 44 Е как да няма

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "тестовата група":

    ти сляп ли си
  • 45 Гост

    35 2 Отговор
    Не сме фенове на Сорос и неговото Отворено общество, което цитират за данни. Затова няма и доверие в думите ви.
  • 46 Човек от щаба

    47 3 Отговор
    Не вярвам на данните за смъртността. Не вярвам на данните за заболеваемостта. Не вярвам на лекари пропагандиращи страх. Не вярвам на алчни лекари, направили пари и политическа кариера по време на "епидемия". Не вярвам, че някой политически решения в България се взимат в София. Не вярвам на по-слабо образовани от мен държавници и т.н и т.н. Сега стана ли ти явно авторе? На какво вярвам? На себе си и възприятията си. Вече 1 и 1/ 2 година не виждам апокалипсис, а поредната тежка болест, отнемаща човешки животи. Неизбежно. Не вярвам, че мерките спасиха някой, освен оборотите на големите, за сметка на малките. Няма как агитиращите да убедят населението с приказки за чували и новини от другия край на света. Българинът е лъган, лъган, че чак станал трезвомислещ.
  • 47 Ццц

    37 2 Отговор
    Страхът (стресът) е противопоказен на истинската медицина. За това всики лекар насяващ страх е престанал да бъде такъв.
  • 48 Гост 82

    39 2 Отговор
    По-безсмислена и некомпетентна статия не бях чел скоро.И стига с тази ваксинация и пандемия!Знайни и незнайни автори се упражняват на гърба на болните!Моля замълчете!Да пишат само професионалисти!Кръжочниците да пишат само в личния си дневник!!!!!!
  • 49 Край

    33 3 Отговор
    Не било Австралия Абсурдистан дето тероризира собствените си граждани повече от Саудитска Арабия а била България.
    Българина има право да мисли с главата си и да решава с нея. Това е демокрация. Благодаря българи. Благодаря ти България.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 3 Отговор
    Защо не писахте преди,когато месеци наред имахме по малка смъртност от великобритания???Тогава практически нямаше смъртност!можехте да дадете данни само за последни 7 дни и да кажете още по зловещи изводи.След 15ти този месец смъртноста ще падне и вие ще млъкнете,Дали?
  • 52 Бивш левскар

    5 16 Отговор
    Бай Ганьо и байганьовщината са безсмъртни. Справка - боко тулупа. Той не умира.
  • 53 Копипасте

    39 2 Отговор
    от 05.09.2021г.: Клaйв Cтeйпълc Луиc - ceвeрнoирлaндcки пиcaтeл - „Пиcмaтa нa Душeвaдeцa“ 1942 г. Пeтилeткa прeди Oруeл
    "Притчa зa cтрaхa, кoйтo убивa":
    Рaзгoвaрят млaд мъж и дявoлът:
    - Кaк уcпя дa прaтиш тoлкoвa мнoгo души в aдa?
    - Чрeз cтрaхa.
    - Брaвo нa тeб! И oт кaквo ce cтрaхувaхa? Вoйни ли? Глaд?
    - Нe.Бoлecт.
    - Нe ce ли рaзбoляхa? Нe умирaхa ли? Нямaшe ли лeк?
    - Нe ce рaзбoляхa. Тe нaпрaвo умряхa. A имaшe лeк...
    - Нe рaзбирaм...
    - Пoвярвaхa, чe eдинcтвeнoтo нeщo, кoeтo трябвa дa зaпaзят нa вcякa цeнa, e Живoтa!
    Cпряхa дa ce прeгръщaт, cпряхa дa ce пoздрaвявaт. Ocтaвихa вcички чoвeшки кoнтaкти.
    Ocтaвихa вcичкo, кoeтo бeшe чoвeшкo! Ocтaнaхa бeз пaри. Зaгубихa рaбoтaтa cи.
    Избрaхa дa ce cтрaхувaт зa живoтa cи, дoри aкo нямaхa кaквo дa ядaт.
    Вярвaхa нa чутoтo, чeтяхa вecтници и cляпo вярвaхa, чe чeтaт иcтинaтa.
    Oткaзaхa ce oт cвoбoдaтa. Никoгa пoвeчe нe нaпуcнaхa дoмa cи. Нe хoдeхa никъдe.
    Никoгa пoвeчe нe пoceтихa приятeли и ceмeйcтвo.
    Цeлият cвят ce прeвърнa в oгрoмeн зaтвoр c ocъдeни дoбрoвoлци.
    Тe дoбрoвoлнo приeхa вcичкo! Вcичкo тoвa, зa дa прeживeят oщe eдин мизeрeн дeн.
    Нe живeeхa, a умирaхa вceки дeн! Бeшe твърдe лecнo дa ce oтнeмaт мизeрнитe им души.
  • 54 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    И как да стане?
  • 55 мародер

    29 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Добре дошли в Абсурдистан, където девизът на голяма част от хората очевидно гласи: Аз вярвам на дезинформацията и се гордея с това."
    Ако вярвахме в дезинформацията която вече година и половина се лее от тъй наречените медии със служители с месечни заплати колкото обикновен гражданин получава за около пет години до сега всички да сме се боднали с нещото наречено ваксина което доказано не работи но пък носи на производителите му огромни печалби наистина щяхме да живеем в абсурдистан!!!!
  • 56 Г Ангелов?? Кой ти каза, че са починали

    29 1 Отговор
    От Ковид?? На някой правена лимуе Аутопсия?? Не! А от друго защо са толкова малко починалите?? Задай си въпроса!!! Пишат в Болниците Ковид, Пътеката поскъпна Ангелов, търговията сие търговия, парите са си пари!! Намаляха Починалите от всичко Останало, Овеличих а се само тези от Ковид??? Кой лъже, Статистиката или ти??
  • 57 протноза

    17 2 Отговор
    медийния ковид -бумерангът,който ще удари създателя си- юдофинансистите и гнездото им-фед резерв сащ!
  • 58 Поредната лъжа

    26 1 Отговор
    На Дойче зеле..
    България винаги е била на първо място по смъртност,но досега никой от ЕС ,или продажните му медии не се интересуваше от това..
    Сега изведнъж всички се заинтересували от смъртността в България..
    Айде у лево

    Коментиран от #63

  • 59 КОКО

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "Файзерчо":

    Би ли подписал информирано съгласие вместо мен и дносиш отговорност, ако нещо ми се случи в резултат на "ваксината"?????
    ИСКАМ ОТГОВОР!

    Коментиран от #62

  • 60 Гнусар

    15 1 Отговор
    Какво да каже сороспийката. На тях даже мозъкът им е премахнат, за да не говорят друго.
  • 61 Тестова група?

    18 2 Отговор
    Не, точно българите не искат да са в тестовата група! И , ако знаят поръчителите, авторът колко отблъсква хората с такива платени пасквили, ще си искат парите в троен размер. Ако бях решил да се дупча, като прочета тази глупост, ще се откажа веднага.
  • 62 Sputnik V

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "КОКО":

    Бъди по толерантен към файзерските девайси. Много са им слаби батериите и често правят shut down. Нали все пак са бета версия още. След 50-тия бустер ще се оправят.
  • 63 А бе

    16 1 Отговор

    До коментар #58 от "Поредната лъжа":

    защо ес не се притеснява, че сме с най-ниски пенсии и заплати ? А взела да лицемерничи?!!
  • 64 ттт

    11 1 Отговор
    Абсурдистан е когато някакъв Георги А. Ангелов, нойго изглежда е журналист, си мисли, че е по-медик от един лекар, началник на COVID-отделение. Абсурдистан е, да втълпяваш, че едно споразумение с "Единна Русия" на Владимир Путин отнема медицинските ти способности
  • 65 Тони

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Противоречиш си.
    При положение, че над 70% са ваксинирани как така има масови протести?
    Онзи ден организираха протест в Италия, трябваше уж да блокират всичко. Смях в залата, имаше повече полицаи от протестиращи. Бяха се събрали 50 лели и чичковци да дерат гърла и след около час си заминаха по живо по здраво. Масовите протести ги има във ФБ, там дето са събрали баш лекари, вирусолози и най-вече така наречените "Мислещи". Чул видео от 5 минути, видяно чрез някакъв анонимен линк от Телеграм и вече знае истината. Само ако можехте да се видите отстрани.

    Коментиран от #68

  • 66 да да

    8 2 Отговор
    на всички, ненаяли се , "лекари" "фармацевти" и "журналисти/мисрики"

    да ви приседне дано !
  • 67 Анонимен

    7 2 Отговор
    Да бяха пуснали пак статията за евтиното свинско месо в Германия?!
  • 68 Това в Италия

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тони":

    Но в долна Тракия и цяла Гърция се е вдигнала на протести!
    Дори ваксинираните искат да им се изсмуче обратно ваксината, заедно с магнитния графен, 5Г чипа и вся остальная сволочь!
  • 69 Мислещ ли

    4 16 Отговор
    До т. нар. "Мислещ": Като мислиш бъркаш, за това, моля те спри да мислиш, а изпълнявай това, което казват четящите и знаещите. Т.е. хората с дипломи по даденото научно направление.
    Това важи за цялата тролска диванна пасмина.
    Отново не сте разбрали смисъла на Демокарцията.
    Тук всичко е криво разбрано.
    С други думи сте толкова чипирани в тъпотата си, че няма накъде повече. Чип за по-голяма тъпота от тази тъпотия няма измислен.
    Статията на човека е точно, кратко и ясно обяснение на всичко това, което се случва в БГ в момента, както в здравеопазването, така и в политиката.
    Кратко, точно и ясно обяснение на тъпотията на Има Такъв Тъп Народ и порчие.

    Коментиран от #71

  • 70 Вируслав

    18 1 Отговор
    "...лекар, началник на COVID-отделение в държавна болница, води протест срещу противопандемичните мерки...": DW не се ли усетихте, че тази строфа дескредитира цялата Ви статия?! Същият този лекар е инфекционист, ходи без маска, преболедувал го е и всяка една минута в работната си среда доказва правотата на тезите си, и че разбира от работата си!
  • 71 Край

    13 2 Отговор

    До коментар #69 от "Мислещ ли":

    Ми то точно лекарите не искат да се ваксинират. Точно тия дето имат някаква предства от вируси и ваксини не желаят да се ваксинират. В Гърция и Италия ги ваксинират насила.
    Това да ти говири нещо.
  • 72 ттт

    13 1 Отговор
    776! 776 загубени човешки живота за месец. Не е шега работа, трагедия е! Но статистиката лесно може да се превърне от наука в средство за заблуждение. Например: На 5000 мечки гризли една убива човек. На 1300 човека един убива човек. По-безопасно е да срещнем гризли! Та от тези 776 починали, колко щяха да са живи, ако нямака коронавирус?
  • 73 Hoho Boho

    7 2 Отговор
    Аз последните сто години не съм се ваксинирал.
    И нямам никакво намерение на всеки четири месеца да ме бодат с инжекции.

    Коментиран от #77

  • 74 Анонимус

    14 2 Отговор
    Мдааа..Я вижте статистиката последните 5г например,само 5,за смъртността в Бг.Между 83 и 85 хил на година.Миналата и тази е същата.Т.е. 2019 без кофит,от какво умираха хората?2020 и 2021 същия брой починала,обаче се оказва,че една голяма част са от кофит?Има мислещи хора,те това го разбират.Обаче дойче зеле не.Това не е само в България!Били заразени толкоз,толкоз умрели-от какво бе,алчни мекерета?Защо са забранени аутопсиите?Защо няма ясна статистика за починалите след т.нар. ФЪСКИНА?Не,не сме Абсурдистан!

    Коментиран от #76, #78

  • 75 Накратко

    15 1 Отговор
    Булю-булю бодете се булю-булю защото всички така правят булю-булю.

    Истеричните крясъци за "боц в името на боц-а" се засилват.

    Имам чувството, че се гони някакъв, и то скорошен краен срок.

    За пръв път от 32 години някой, разбирате ли, се загрижил, че можело да се обезлюди държавата... Доооо---бреее...
  • 76 дгреге

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимус":

    Лъжеш най-нагло! Влез в сайта на нси има графики и виж какво показват! Цветнички като за теб.

    Коментиран от #91

  • 77 Следващите 100

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Hoho Boho":

    пък хич няма и да ти трябват.
  • 78 дгреге

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимус":

    ЕТо ти го и на снимка

  • 79 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Файзерчо":

    Брой 2 години от втората игла и там някъде приключваш !!!ти си пътник !!!когато разбереш истината ще е твърде късно !!!

    Коментиран от #80, #83

  • 80 р345

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "гост":

    Лъжеш!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Krum

    1 3 Отговор

    До коментар #79 от "гост":

    Ти гледай да изкараш тази година.
  • 84 Аватар

    3 1 Отговор
    За мен е необичайно включването на определени милиардери и световната политическа ангажираност по отношение на поставянето на mRNK ваксините.Предвид нивото на знание на човечеството за функциите на ДНК и РНК,нормално би било научните среди да наблягат върху стимулиране на естествения клетъчен имунитет,което е по-правилно от прагматична и животоопазваща позиция.И не,България не е в тестовата,а в контролната група.
  • 85 Адее

    6 2 Отговор
    Започна поредното зомбиране .Дойче Осраннеле БЕЕ.
  • 86 косача

    4 1 Отговор
    Спрете да поствате тая паразитна ционистка имитация на медия дойче теле, че ще си носите последствията, които няма ада са ви никак приятни.
  • 87 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    "ШВАЙНЕ ШВАБЕН ШВЕЛЕ " - КАК НАМИРАТЕ ИДЬОТУСИТЕ ТАПАНАРИКУСИ ---САМИЛИ ВИ СЕ ПРЕДЛАГАТ ?????????????
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 бай Даньо

    0 3 Отговор
    В България нивото толкова падна че е забавна да се гледа от страни. Лекари - антиваксъри сериозно!? На тая планета!?
  • 90 Какво доживяхме

    7 0 Отговор
    Какво доживяхме...

    Допреди време, терминът "Абсурдистан" беше, ами, резервиран за коментиращите.

    Сега вече, е част от заглавието?!

    Гусин автор... Що не вземеш, да си... Родител 2?

    Това е България. Държавата на БЪЛГАРИТЕ.

    И БЪЛГАРИТЕ решаваме какво се случва ТУК и СЕГА.
  • 91 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "дгреге":

    ...............като не може да се проверят данните спускани от властта, как да им вярваш? Имам около 100 души познати и приятели, повече от половината от тях, миналата година, минаха през някакво грипoпoдoбнo неразположение, но НИТО ЕДИН НЕ УМРЯ от него....един умря от инсулт и един от рак...Бoг дa ги прocти!
  • 92 АБСУРД

    6 1 Отговор
    По-абсурдна статия не бях чел,написана от някакъв абсурден псевдо журналист.Поздравления за хората,който не са с промити мозъци от глобалната ваксърска кампания и купените медии, и имат собствено мнение!
  • 93 Чичо Митко

    1 1 Отговор
    Когато повечето невежи антиваксъри влязат в статистиката (знаете в коя), тогава ще стане малко по-добре. Успех.
  • 94 Матей

    3 0 Отговор
    Я пак,я пак,4% смъртност,бру-ха-ха-хаааа,ДВ издига ковид в ранг особено опасна инфекция!Уморих се и да повтарям ,че няма нито един починал от ковид,тъй като няма доказан с аутопсия такъв случай.Има грип и различни простудни заболявания,има и влошен имунитет при възрастни хора.Един ден за тези безобразия ще се търси отговорност.
  • 95 miro

    0 0 Отговор
    гоше мама пак не си пил лекарствата на доктора и говориш глупости.
  • 96 Една българка

    2 0 Отговор
    Гордея се ,че сме на последно място по ваксиниране. Хора,не се страхувайте.Бъдете свободни.
  • 97 Една българка

    2 0 Отговор
    Гордея се ,че сме на последно място по ваксиниране. Хора,не се страхувайте.Бъдете свободни.