Отидете към основна версия

4 598 15

Как се справя най-дългата Dacia с "лосовия" тест (ВИДЕО)

  • dacia-
  • jogger-
  • лосов тест

Както вече сме ви информирали (от първо лице) Dacia Jogger беше официално представена през септември миналата година на автомобилното изложение в Мюнхен. Днес това е най-достъпният седемместен автомобил на европейския пазар, съчетаващ качествата на комби, кросоувър и миниван. Подробното ни ревю на модела можете да видите ТУК, а сега ще ви разкажем как се справя най-дългата Dacia с "лосовия" тест.

Каналът km77 наскоро проведе „лосов“ тест на седемместно комби от Румъния. Припомняме, че това изпитание се прави, за да се определи колко добре автомобилът избягва препятствие, което внезапно се появява пред него. Формално тестът се счита за издържан, ако автомобилът заобиколи препятствие със скорост 77 км/ч, без да удари нито един конус.

Jogger не успя да постигне тази скорост, като най-добрият резултат е 70 км/ч. Заради дължината на колата се отбелязва недозавиване на автомобила. Jogger е най-големият модел в линията на Dacia. Дължината му е 4.55 метра, а обемът на багажника достига 1 819 литра, ако сгънете всички седалки, с изключение на предните две. Автомобилът, който се продава и у нас е оборудван с избор от два трицилиндрови двигателя, но скоро ще се появи и хибридна версия.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини