Last news in Fakti

4 Юли, 2022 10:08 5 969 3

Ново Renault на базата на Dacia Sandero

  • renault-
  • dacia-
  • sandero-
  • бразилия

Режията се преориентира от руския пазар към бразилския

Ново Renault на базата на Dacia Sandero - 1

Renault инвестира два милиарда реала (около 375 милиона долара) в разработването на наследник на Sandero за бразилския пазар. Средствата ще бъдат използвани за локализиране на модулната платформа CMF-B и вграждането в нея на еднолитров трицилиндров турбо двигател, както и за разработването и производството на изцяло нов бюджетен кросоувър. Бразилски журналисти твърдят, че става дума за местен аналог на европейската Dacia Sandero с оригинален външен вид.

Изпълнителният вицепрезидент на Renault Group каза, че Латинска Америка е от голямо значение за концерна и инвестицията ще му позволи да предлага продукти "в съответствие с глобалната стратегия". Предвижда се новият кросоувър Renault да се сглобява в същия завод в Сао Жозе дос Пиняйс, а в бъдеще моделите на платформата CMF-B могат да бъдат електрифицирани.

Според бразилския клон на Motor1.com , новият продукт на Renault на платформата CMF-B с еднолитров турбо двигател ще бъде компактен модел, базиран на европейската Dacia Sandero . На местния пазар кросоувърът ще заеме нишата между Kwid и Duster. Ще припомним, че Renault планираше да развие линията в Русия по подобен начин и сега явно се преориентира към Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    8 2 Отговор
    Сега е времето от дачия да пуснат отново докера за българия,че много го купувача.
  • 2 Бай Х

    11 6 Отговор
    И без русия светът пак се върти и върти....
  • 3 Ко речи

    0 0 Отговор
    Не е ли обратното?
    Май всичко от дачия е все на мачка.