Отидете към основна версия

2 005 5

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

  • volkswagen-
  • id.2-
  • цена

Стана известна приблизителната цена на VW ID.2

Електрическият автомобил Volkswagen ID.2, който ще бъде пуснат в продажба през 2025 година, няма да струва 20 000 евро, както се очакваше досега. Новата му цена ще е около 25 000 евро. Това изявление направи шефът на Volkswagen Томас Шефер.

Бившият ръководител на Volkswagen, Херберт Дис, заяви, че кросоувърът Volkswagen ID.2 ще бъде достъпен електрически автомобил с цена от около 20 000 евро. Той смята, че това ще позволи на новия немски автомобил да заеме водеща позиция в сегмента на компактните електрически кросоувъри.

Но през 2022 г. Херберт Дис подаде оставка и на неговото място бе заето от Томас Шефер. не след дълго на кормилто на концерна Шефер се отказа от пускането на достъпен електрически кросоувър. Но цената му към днешна дата няма да е много по-висока - ще бъде около 25 000 евро, но не и 20 000 евро, както беше съобщено по-рано.

Шефер обаче уточни, че тази цена не е окончателна. Всичко ще зависи от разходите за материали и заплатите на служителите, като с голяма вероятност до пускането на модела тя ще нарасне.

Ръководителят на Volkswagen отбеляза, че в Германия например разходите за притежаване на електрически автомобил вече са с 20% по-ниски от разходите за притежаване на автомобил с двигател с вътрешно горене.

Ситуацията обаче е различна в различните страни. В много страни, каквато е и нашата, инфраструктурата за електрически автомобили все още е слабо развита. В Западна Европа, разбира се, ситуацията с инфраструктурата за електрически автомобили е по-добра, отколкото у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини