Last news in Fakti

12 Септември, 2022 11:32 1 994 5

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

  • volkswagen-
  • id.2-
  • цена

Стана известна приблизителната цена на VW ID.2

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева - 1

Електрическият автомобил Volkswagen ID.2, който ще бъде пуснат в продажба през 2025 година, няма да струва 20 000 евро, както се очакваше досега. Новата му цена ще е около 25 000 евро. Това изявление направи шефът на Volkswagen Томас Шефер.

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

Бившият ръководител на Volkswagen, Херберт Дис, заяви, че кросоувърът Volkswagen ID.2 ще бъде достъпен електрически автомобил с цена от около 20 000 евро. Той смята, че това ще позволи на новия немски автомобил да заеме водеща позиция в сегмента на компактните електрически кросоувъри.

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

Но през 2022 г. Херберт Дис подаде оставка и на неговото място бе заето от Томас Шефер. не след дълго на кормилто на концерна Шефер се отказа от пускането на достъпен електрически кросоувър. Но цената му към днешна дата няма да е много по-висока - ще бъде около 25 000 евро, но не и 20 000 евро, както беше съобщено по-рано.

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

Шефер обаче уточни, че тази цена не е окончателна. Всичко ще зависи от разходите за материали и заплатите на служителите, като с голяма вероятност до пускането на модела тя ще нарасне.

Няма да има електрическо VW под 50 000 лева

Ръководителят на Volkswagen отбеляза, че в Германия например разходите за притежаване на електрически автомобил вече са с 20% по-ниски от разходите за притежаване на автомобил с двигател с вътрешно горене.

Ситуацията обаче е различна в различните страни. В много страни, каквато е и нашата, инфраструктурата за електрически автомобили все още е слабо развита. В Западна Европа, разбира се, ситуацията с инфраструктурата за електрически автомобили е по-добра, отколкото у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГолфКолички

    26 2 Отговор
    Голф колички от ламарина за 50 хиляди ... да живее прогреса, който вместо да прави нещата по-лесни и евтини ги прави по-скъпи ) Само наивните последователи и хората издигащи други в култ се връзват на подобни номера
  • 2 Бай Онзи

    18 0 Отговор
    Да си ги карат ...
  • 3 Загрижен

    16 1 Отговор
    Страшен майтап. Няма да е "много по-скъп". Само с 5К €. Купувай народе, че не останаа... Това е с 1/4 повече...
    Това е типично изказване на милиардер, за който 5К€ да пари за дъвки. Не ща стник.

    Коментиран от #4

  • 4 Не се притеснявай

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Загрижен":

    Новият шеф на volkswagen ако се е отказал да продава евтини електромобили в Европа, китайците не са се отказали.

    За този 5000 евро са нищо и може да си позволи да вдигне цената на електромобила с толкова, а китайците само за 4 000 продават целия електромобил, който май дори е по-голям от volkswagen id2 и е най-продаваният електрически автомобил в Китай.
  • 5 Така е

    0 0 Отговор
    Не може свръхинформираният борец за електромобили, да не се включи и авторитетно да обясни ситуацията.