Отидете към основна версия

1 530 6

Volkswagen ви помага да спите в движение

  • volkswagen-
  • автономен автомобил

Автономният концептуален автомобил Gen Travel Concept има преконфигурируем интериор, в който седалките стават на легла

Инженерите от Волсбург показаха футуристичен концептуален автомобил, наречен Volkswagen Gen Travel. Това е електрически, автономен автомобил, който има напълно преконфигурируема кабина, трансформираща седалките в легла. Той дори има специално осветление, проектирано да влияе върху производството на мелатонин. Кога за последен път кола активно се е опитвала да ви накара да спите?

Така наречената "нощна настройка" е само един от многото начини, по които седалките на Gen Travel могат да бъдат препозиционирани. Има „конферентна среда“ с четири места и голяма маса в средата, а тук Volkswagen казва, че въпросното амбиентно осветление „създава приятна работна среда“, като същевременно помага за облекчаване на прилошаването по време на пътуване.

Освен това седалките могат да се накланят по всякакъв начин и имат маси с подноси, които се простират от арматурното табло, което улеснява храненето по време на движение. Дисплеите с добавена реалност пък могат да прожектират различни изображения, предназначени да забавляват децата.

Кабината е проектирана така, че да пропуска много светлина и от Volkswagen казват, че долната част на страничните прозорци е на нивото на кръста, което ви дава страхотна гледка към това, което е навън. Когато лежите в режим на сън, вие сте позиционирани под прозореца, така че няма да бъдете притеснявани от силна светлина (и хората да не могат да надничат, докато дремете). И накрая, вратите тип "крило на чайка" на концепцията не само изглеждат страхотно, но и улесняват качването и излизането от колата.

Volkswagen казва, че Gen Travel е изцяло електрически, но компанията не публикува никаква специфична информация за задвижването. Вместо това Volkswagen казва, че Gen Travel има Electric Active Body Control, който изчислява движенията на автомобила предварително и съответно настройва параметрите на окачването, поддържайки нещата възможно най-плавни. Интересното е, че Volkswagen също така твърди, че Gen Travel е способен на шофиране в конвой, като по този начин значително се увеличава пробега с едно зареждане.

Очевидно Gen Travel не е сериен автомобил. Тази концепция просто ни дава визия за това, което Volkswagen си представя за бъдещето, въпреки че компанията казва, че „доста от индивидуалните характеристики и технологии на колата ще бъдат интегрирани в серийните автомобили“. Gen Travel е показан на живо в рамките на фестивала Chantilly Arts & Elegance близо до Париж.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини