Отидете към основна версия

2 389 16

Вижте как Tesla Model S вдига близо 330км/ч (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model plaid-
  • ускорение-
  • аутобан

Колата не е в заводския си вид

Ускорението на Tesla Model S Plaid за около 2 секунди до 100км/ч съвсем вече не е нещо ново, но въпреки това колата все още е изключително бързо за голяма част от шофьорите. Все пак има и такива на които това не им е достатъчно и искат да направят електромобила още по-бърз. За разлика от колите с ДВГ, където промените по двигателя са нещото с което се започва, то при Tesla-та, най-лесно е премахването на килограми.

Именно това е направено в най-новия клип на AutoTOPNL. В него Model S Plaid, на който е направено леко намаляване на теглото, завършва спринта от 100-200 км/ч само за 3,99 секунди. За справка, при тестването на Lamborghini Aventador SVJ от AutoTopNL са успели да постигнат време от едва 5,62 секунди. Това означава, че електрическият семеен седан с четири врати е италианския суперкар с V12 с повече от 1,5 секунди.

Струва си да се отбележи, че колата във видеото не е напълно разглобен автомобил. Освен задните седалки, останалата част от автомобила изглежда напълно непокътната. Независимо от това, дори и да бяха успели да свалят от автомобила повече, той все пак щеше да е с поне около 100 кг повече от Lamborghini-то. Разбира се, двете коли все пак нямат много общо и вероятно сравнението между двете ще се стори абсурдно на много хора.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини