Отидете към основна версия

15 715 12

Според анализатори, настъпват тежки времена за Nissan

  • nissan-
  • leaf

Компанията спира производството на най-популярния си електромобил в Европа

Тази седмица Nissan прекратява производството на емблематичния електрически автомобил Leaf в завода си в Съндърланд, Великобритания. Всичко това, защото Nissan се готви да пусне следващото поколение електрически автомобили, включително електрически заместник на Leaf.

От 650 000 такива коли, продадени по целия свят, повече от 280 000 са произведени в завода на Nissan в Съндърланд. Лансирането на модела бе през 2010 г., но производството на модела във Великобритания започва три години по-късно. В момента заводът се модернизира, за да произвежда три нови електрически модела, включително заместник на Leaf.

Nissan инвестира до 3.8 милиарда долара, за да подготви завода за производство на следващото поколение електрически Qashqai, Juke и Leaf-EV. Автомобилният производител потвърди, че всички нови автомобили в Европа ще бъдат изцяло електрически, а анализатори силно критикуваха това решение и предрекоха провал на марката на Стария континент.

Междувременно източници казаха пред Automotive News, че Nissan не планира да произвежда новия Leaf в Съединените щати. Това може да означава загуба на данъчен кредит за EV и евентуално изоставане от конкуренцията по отношение на цената, като по този начин компанията ще отстъпи позиции и Зад Океана.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.

Свързани новини