Last news in Fakti

1 Март, 2024 18:24 15 640 12

Според анализатори, настъпват тежки времена за Nissan

  • nissan-
  • leaf

Компанията спира производството на най-популярния си електромобил в Европа

Според анализатори, настъпват тежки времена за Nissan - 1

Тази седмица Nissan прекратява производството на емблематичния електрически автомобил Leaf в завода си в Съндърланд, Великобритания. Всичко това, защото Nissan се готви да пусне следващото поколение електрически автомобили, включително електрически заместник на Leaf.

От 650 000 такива коли, продадени по целия свят, повече от 280 000 са произведени в завода на Nissan в Съндърланд. Лансирането на модела бе през 2010 г., но производството на модела във Великобритания започва три години по-късно. В момента заводът се модернизира, за да произвежда три нови електрически модела, включително заместник на Leaf.

Nissan инвестира до 3.8 милиарда долара, за да подготви завода за производство на следващото поколение електрически Qashqai, Juke и Leaf-EV. Автомобилният производител потвърди, че всички нови автомобили в Европа ще бъдат изцяло електрически, а анализатори силно критикуваха това решение и предрекоха провал на марката на Стария континент.

Междувременно източници казаха пред Automotive News, че Nissan не планира да произвежда новия Leaf в Съединените щати. Това може да означава загуба на данъчен кредит за EV и евентуално изоставане от конкуренцията по отношение на цената, като по този начин компанията ще отстъпи позиции и Зад Океана.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пилот на Ферари

    34 8 Отговор
    Нищо което се произвежда в Англия , а и в Ес - вече няма да е конкурентноспособно . Китайците настъпват с ниски цени и сравнително добро качество .

    Коментиран от #4

  • 3 тъй шъй

    36 8 Отговор
    Тежките времена за Нисан настъпиха преди 20години, когато се обединиха с Рено. Същото стана при Мазда, с Форд. Мазда успяха да се измъкнат след много проблеми с качеството и да не бъдат повлечени към дъното. Митсубиши изглежда са в по-незавидна позиция и от Нисан. Това беше огромна грешка на тези японски производители. Сузуки развали договора с ФВ и добре направи, преди да консумира брака.

    Коментиран от #8

  • 4 Иван

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    Не сравнително добро, а отлично!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Авто фен

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Когато си дадеш собственит пари за китайска кока, зсшоти е с отлично качество, тогава говори. Докато си даваш личните пари за японска, френска или германска кола, с това показваш дали вярваш на думите си ики не. Иначе на приказки и като не даваш пари е много лесно да се хвали.
  • 7 истина ти казвам

    8 3 Отговор
    Тия сами ше се закопаят със тия ютии!
  • 8 110

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "тъй шъй":

    Да не слагаме коня пред каруцата, преди 20 години Нисан вече бяха глътнали вода, а от Рено им помогнаха, не обратното. Не съм голям фен на Рено, но е факт, че е една от по бизнес ите за сега европейски производители. За разлика от други, разбират, че с орязването на модели само се приближаваше към фалита.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Най най

    3 7 Отговор
    Най гадната кола след рено! Без тез по добре!

    Коментиран от #12

  • 12 КонТрол

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Най най":

    Само да те попитам. Какво са Mercedes-Benz Citan и Mercedes-Benz X-Class?