Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 14:00 1 355 13

До 2026 година 98% от Nissan-ите в Европа ще са на ток

  • nissan-
  • електромобили

Nissan подготвя 19 нови електромобила от различни класове

До 2026 година 98% от Nissan-ите в Европа ще са на ток - 1

Nissan обяви мащабна програма за електрификация на своята гама. До 2030 г. японската корпорация планира да представи 27 "зелени" модела. Това съобщава официалният сайт на японската марка .

През следващите седем години ще бъдат представени наведнъж 19 нови изцяло електрически автомобила, както и 8 хибридни модела. Това се случва след преразглеждане на стратегията на марката, тъй като през 2021 г. бяха обявени 15 нови електрически автомобила.

Вече са известни подробности за някои предстоящите електрически автомобили. По-специално, по-рано беше обявено, че кросоувърите Nissan Juke, Qashqai и X-Trail ще получат електрически версии (те вече имат хибридни модификации e-Power).

Новият Nissan Micra също ще стане електрически автомобил - субкомпактният хечбек ще бъде построен на платформата на модела Renault 5. Освен това се очаква третото поколение Nissan Leaf - то ще се промени коренно и ще се превърне в кросоувър.

Освен това един електрически автомобил ще бъде създаден специално за Китай, но все още няма по-подробна информация за него. Nissan планира да увеличи дела на електрифицираните автомобили сред продукцията си.

По-конкретно от всички продадени автомобили до 44% до 2026 г. и до 55% до 2030 г. трябва да се задвижват от електричество. В Европа този показател трябва да бъде 98% до 2026 г., а в Северна Америка Nissan ще спре да продава бензинови автомобили от 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еко лог

    6 10 Отговор
    Примката около крехкото кюмюрено вртале на дизелярниците се затяга.
  • 2 3-фазния

    2 4 Отговор
    Мн ясно кой ти кара с 4-казанен бойлер под капака да гали газта да не вземе да кипне. Вместо да се качи сутринта, да набичи AC/DC и да остави следи от 4 гуми по асфалта
  • 3 случаен

    8 3 Отговор
    кой и с какви пари ще купува прескъпите електрички,кат хората тепърва ще обедняват

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    Кои хора ще обедняват , тия в Сибир ли , те и сега са си бедни !! В Европа средния доход е 2500-3000 евро на месец , а дори Тесла е 300-400 евро на месец на лизинг !! И то преди да е пуснала модела за 25 000 евро , тогава ще е 200-300 !! Нисаните няма да са повече !

    Коментиран от #6, #7

  • 5 гост

    5 4 Отговор
    Да припомним на тия , дето се успокояват , че двг щяло да се продава до 2035 !! Нисан , Рено , Стелантис , ВАГ , Мерцедес и БМВ обявяват официално , че 2026 ще продават само електрички !!! Хонда и Тойота още не са го обявили официално , но ще кандисат много скоро , както и корейските , които са доста напред с материала ! Дори китайците разчитат главно на електрички !! И от кой бе , аджеба ще купувате кюмбета не 2035 , ами още 2026 , 10 години преди това ??? Хахахаха !! Или те специално за България ще произвеждат дизели , хахахаххаха !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не разбрах защо ми махнахте коментара?!?

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да повторя пак! Ако при 2.5-3к евро на месец даваш 300-400 евро за лизинг, значи имаш много ниска финансова култура и нищо добро не те чака. Като към тези пари прибавим и наема, който мнозинството западноевропейци плащат излиза, че около 2000 евро са ти задължителните месечни разноски за кола и покрив над главата. А как се живее на Запад с останалите 500-1000 Евро? Отговора е един - много зле!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мразя руските roвeдa

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    На русофилските полуръки и да им обясняваш е все тая
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.