Last news in Fakti

31 Май, 2024 13:00 4 303 2

Ако имате употребяван Nissan от тези модели, не сядайте зад волана

  • nissan-
  • takata-
  • въздушна възглавница-
  • проблем

Nissan помоли собствениците на тези по-стари модели да не ги карат

Ако имате употребяван Nissan от тези модели, не сядайте зад волана - 1

Японският автомобилен производител Nissan призова собствениците на около 84 000 по-стари коли да не сядат зад волана. Съобщението бе публикувано на сайта на японската компания. Причината са въздушните възглавници Takata, които имат повишен риск от експлозия при сблъсък и изхвърляне на опасни метални фрагменти.

„Takata, която доставя на Nissan въздушни възглавници за по-долу споменатите модели, съобщи, че в тези въздушни възглавници може да се появи дефект с течение на времето. В случай на злополука, въздушните възглавници могат да бъдат надути с такава прекомерна сила, че части от устройството на въздушната възглавница да се срутят и да изхвърлят метални фрагменти в купето на автомобила “ , обясняват от Nissan.

Съобщението дойде, след като един човек в Nissan загина в резултат на експлозия на въздушна възглавница, пише AP . От 2015 година проблеми с въздушните възглавници са причинили наранявания на 58 души. „Дори леки катастрофи могат да причинят експлозия на въздушните възглавници Takata, причинявайки смърт или катастрофални, променящи живота наранявания “, се казва в изявление на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ.

Твърди се, че по-старите модели автомобили излагат пътниците на по-висок риск, тъй като възрастта на въздушната възглавница е един от факторите, допринасящи за проблема. Nissan изтегли 736 422 автомобила през 2020-а, за да замени въздушните възглавници Takata. Сега от компанията са изчислили, че около 85 000 от тях остават неремонтирани и се смята, че все още се използват. Ако имате някой от тези модели, произведени през обозначения период и не сте сменили по сервизна акция въздушните възглавници, обърнете се към представителството на Nissan.

Ако имате употребяван Nissan от тези модели, не сядайте зад волана


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автоджамбазин

    15 2 Отговор
    Нема проблем, пускам го веднага за продажба, уникално запазен, за ценители, само сериозни купувачи, лек коментар на цената само на място !
  • 2 Порно

    11 2 Отговор
    То май у нас спря новия внос на произведени от тия години, да му мисли, кой се е набутал