Отидете към основна версия

1 384 12

Вместо Tiguan Allspace: кросоувърът Volkswagen Tayron идва в Европа

  • volkswagen-
  • tayron

Моделът ще се предлага с избор от седем силови тракта, включващи, както хибриди, така и бензинови и дизелови версии

Volkswagen представи заместник на Tiguan Allspace. Сега вместо удълженият Tiguan германците ще продават второто поколение на модела Tayron, който получава богато оборудване и набор от седем силови тракта - от конвенционални двигатели с вътрешно горене до меки и плъгин хибридни системи. Цената в Германия започва от 45 500 евро.

Кросоувърът Volkswagen Tayron от второ поколение заменя удължения Tiguan Allspace и се превръща от чисто китайски модел в глобален. Версията за Европа получава салон с пет или седем места, плюс богат набор от стандартно оборудване, което включва девет въздушни възглавници, тризонов климатроник, амбиентно вътрешно осветление с 10 цвята, дигитален инструментален панел, LED фарове, светещи лога отпред и отзад и сенници на задните врати.

Списъкът с опции е не по-малко обширен. Има адаптивни двуклапанни амортисьори DCC Pro, панорамен покрив, гласов асистент IDA с поддръжка на ChatGPT, полуавтопилот Travel Assist, аудиосистема Harman-Kardon и много други. В началото Tayron ще се предлага с избор от четири мощности, а след това ще последват и останалите агрегати. Гамата ще включва две хибридни системи eHybrid (204 и 272 к.с.), eTSI 1.5 (150 к.с.), две дизелови (150 и 194 к.с.) и две бензинови четирицилиндрови (204 и 265 к.с.) с обем от два литра.

Както бензиновите двигатели, така и „старшият“ дизелов двигател могат да се комбинират с 4Motion задвижване на всички колела, а останалите идват само с предно задвижване. Скоростната кутия на всички Tayron-и е седемстепенен DSG робот. Поръчки за новия продукт вече се приемат. Базовият Tayron Life с eTSI 1.5 мотор в Германия е на цена от 45 475 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини