25 Септември, 2024 10:20 714 8

Volkswagen спря производството на Polo в Европа

  • volkswagen-
  • polo-
  • европа
Volkswagen спря производството на Polo в Европа - 1

Германският автомобилен производител спря производството на компактния хечбек Polo в Европа, за да се съсредоточи върху новите си, изцяло електрически модели. Въпреки това производството на Polo ще продължи в Южна Африка.

Интересното е, че производството на Polo в Европа спира след 40 години. Последно, моделът беше сглобяван в Памплона, ​​Испания, но сега ще се произвежда изключително и само в Кариеза, Южна Африка.

В същото време испанският завод ще претърпи реконструкция, фокусирана върху сглобяването на две нови малки електрически превозни средства. Както съобщава Carscoops, едното от тях ще бъде с марка VW, а другото ще бъде модел на Skoda.

Auto News съобщава, че и двата автомобила ще използват съкратена версия с предно задвижване на текущата платформа MEB, която се използва в много други модели на Volkswagen Group.

Volkswagen спря производството на Polo в Европа

Новият ID.2all от Volkswagen ще стои под ID.3 в настоящата гама. Версия на този електрически автомобил ще бъде предложена и произведена заедно със сродния Cupra Raval в завода на марката в Марторела, Испания.

В същото време малък електрически SUV на Skoda, който ще се казва Epiq и според прогнозите ще има стартова цена до 25 000 евро, ще е второто превозно средство, което ще се прави в преоборудвания завод, в който до момента се правеше Polo.

Независимо от промените, субкомпактният автомобил Polo ще продължи да се продава в Европа. Сега колите просто ще идват отдалеч. Сглобяването на малките градски автомобили е запазено изключително за завода на Volkswagen в Южна Африка.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукумба Мбембе

    11 1 Отговор
    Вожд прави Цваген ! Нарежда цяло племе бута каруца , да запали !
  • 2 Ауслендер

    13 0 Отговор
    Жалко за стария континент...
  • 3 Ужас!!!

    13 0 Отговор
    Утре може да спрат и Голфо!☹️

    Коментиран от #8

  • 4 Димитров

    9 0 Отговор
    Празни кратуни. Продажбите на електрички намаляват, а те се съсредоточават върху тях. Фалита наближава неумолимо.
  • 5 Шкода Фелацио

    5 1 Отговор
    Тоест европейското Поло ще бъде с емблема на Шкода.
  • 6 така

    6 0 Отговор
    Те пак не разбраха, както когато инвестираха в дизели. Сега е времето на хибридите, не на елкари. Като сложиха едно електромоторче след ДВГ-то, става нещо като хибрид, ама не е конкурентен на японците. Да сте мислили.
  • 7 Няма вече

    4 0 Отговор
    Големи заплати и ниски цени. Сега украински милионерчета се гзарят по островите и щракат с пръсти ,а еврогейските граждани бавно и сигурно захапват дървото.
  • 8 Перник

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ужас!!!":

    Ще смени правителството в Брюксел.