Отидете към основна версия

10 382 12

$2 млрд. за Opel?

  • opel-
  • psa-
  • peugeot

На близо $2 млрд. е оценено звеното на General Motors - Opel, съобщава АП.

Агенцията се позовава на информирани източници. Те посочват, че General Motors и PSA Group продължават разговорите по сделката.

Преговарящите почти са се договорили сделката да е за $2 млрд., в които влизат $1 млрд. в брой и плащането на дълг за други $1 млрд.

Следващите дни преговарящите ще трябва да постигнат съгласие и за пенсионните фондове, стойността на правата върху марката и други фактори.

Междувременно стана известно, че правителствата на Великобритания и Германия са загрижени за запазването на работните места при потенциалното сливане между производителите на Opel и Peugeot.

Министри вече изказаха своите притеснения след съобщението от френския автомобилен гигант PSA Group, че той води разговори за купуването на Opel от General Motors.

Opel осигурява хиляди работни места в Германия и в своята британска дъщерна компания Vauxhall. Министърът на икономиката на Великобритания Грег Кларк даде да се разбере, че е готов със солидните аргументи в полза на запазването на производството на автомобили във Великобритания. Говорителят на канцлера Ангела Меркел заяви, че кабинетът ще следи за сделката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Peugeot купува Opel, а германското правителство не знае

    Германското правителство е било изненадано от преговорите за покупката на Opel от френския автомобилен концерн PSA. Преговорите между фирмите са в ...
    18.02.2017
    27 256
    65
  • Политици спъват сделката между PSA и Opel?

    Политици могат да спънат сделката между френския автомобилен гигант PSA и Opel. Би Би Си разкри, че правителствата на Великобритания и Германия са заг ...
    16.02.2017
    1 811
    3
  • Peugeot купува Opel?

    Френският концерн PSA преговаря с General Motors за покупката на Opel, съобщава BBC. Ако такава сделка бъде сключена, новосъздаденият производител ще ...
    14.02.2017
    26 184
    24