Отидете към основна версия

4 752 43

Бойко Борисов: Доган е поръчал атентат срещу мен

  • бойко борисов-
  • ахмед доган-
  • кабинет
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е поръчал атентат срещу премиера Бойко Борисов. Това заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов. По този начин той влезе в задочен спор с Христо Бисеров от ДПС, който заяви, че до седмици бившият премиер ще трябва да застане пред съда в Белград, за да отговаря за своите връзки с международния трафикант Сретан Йосич.

Предлагам - да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган, това каза премиерът минути след гласуваната му оставка.

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов.

Това се отнасяло за преди 4 години.

Депутатът от ДПС Христо Бисеров скочи от парламентарната трибуна на обвиненията на Бойко Борисов, че Доган е готвел атентат срещу него.

Нека Борисов разсекрети папката "Лале" където да се види, че престъпник, който бе разстрелян наскоро, там твърди, "Бойко взе всички пари".

Той помоли в дните, които остават на парламента, депутатите да направят комисия, да извикат директора на разузнаването и да видят какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, че се подготвя атентат срещу него.

ДПС категорично отказва да бъде въвлечена в този конфликт. Спокойната среда е ужасът за ГЕРБ. Вместо танкове, доведохте трактори. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Той посочи, че според данни на друга партньорска служба в България са се готвели кървави протести в последните дни.

ГЕРБ е партия на реда. След малко ще изляза пред парламента, за да благодаря на протестиращите за тяхната подкрепа. Благодаря, че приехте нашата оставка, това каза премиерът Бойко Борисов в парламента. По време на целия дебат той не присъства в пленарна зала, а се появи минути преди да почне гласуването.

На хората отвън ще кажа, че ние сме хора на реда, всеки, който прави каквото и да било различно, ще го считам за провокатор, отбеляза Бойко Борисов.

Всеки, който прави нарушение на реда, ще го смятам не за наш член, а за провокатор. Долна провокация е за протести пред „Позитано”. Аз не ви обвиних за тези с качулките и камъните, каза Борисов.

Ето и думите на премиера в оставка: 

 

Ние сме били винаги хората на реда и всеки, който оттук насетне започне да прави каквото и да било, свързано с обществения ред, няма да го приемем за наш симпатизант и ще считам, че той е провокатор. Всякакви приказки да се ходи на "Позитано" или пред която и да е друга централа, е долна провокация, която по никакъв начин не трябва да се допусне. Ще помоля хората да се разотидат и да се надяваме оттук нататък държавата да може....

Тези, които вие платихте с камъните и качулките, аз не ви обвиних. А вие знаете, че вашите хора от ДАНС ги пратиха. Прекрасно знаете. Искам да се обърна към г-н Бисеров - досега съм си мълчал. Но моля в дните, които остават на парламента, доколкото разбирам ще има още няколко дни, да направите комисия, да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, в която те уведомяват, точно когато вие правехте една комисия, че се подготвя атентат по мен. Официален документ! Разбира се, не за размножаване, не за разпространяване. Но понеже вие минахте границите, искам да знаят хората. В този документ се казва, че заради борбата, заради това, че много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. В официалния докуемент!

Г-н Местан, моля ви, защото към вас имам уважение като политик, излъчете вие комисия, отидете, проверете автентичността на този документ в нашата разузнавателна служба. Това е по време на вашето управление точно между изборите, в тези два месеца. Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм заложил здравето и живота си, за да ги заловя и екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал! За това вие излъчете депутати и отидете и ако там не пише така...

Аз не съм страшен! Страшни са тези, които ме поръчвате - тези са страшни. И вярвайте, че са много страшни. Затова никой не смееше четири години да ги залавя и екстрадира. Много са страшни. И за мен действително е заклаха това. Но там е написано. Но да не си губим времето. Г-н Местан, моля ви, лично вие определете комисия и отидете и го прочетете.

Благодаря на всички, които са ни подкрепяли и тези, които не са ни подкрепяли и ви моля всички да се опитаме да запазим и гражданския мир и нормална работа на държавата през двата-трите месеца или колкото решите там. Аз лично вас не искам да ви слушам!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове