Отидете към основна версия

10 695 179

Николай Малинов: С един телефонен разговор с Кремъл мога да осигуря евтин газ за България

  • николай малинов-
  • руски газ-
  • газпром

Луди ли сме да купуваме газ на борсата за 1300 долара, като в момента дългосрочните договори на "Газпром" са за 290-300 долара

Снимка: бТВ

Не одобрявам мярката за въвеждане на зелени сертификати, защото смятам, че тези права и свободи, за които човечеството векове се е борило, няма как с една медицинска заповед да бъдат погазени. Това каза лидерът на партия "Русофили за възраждане на отечеството" Николай Малинов в предаването "Лице в лице" по бТВ. „И в този съвременен свят, аз мисля, че така както живеем свободно с рака, със СПИН, така и тук това не трябва да бъде за сметка на икономиката и за сметка на свободата на хората".

Не бива хората да се осъждат за техните мисли, идеали и за това, което говорят - така Малинов отговори на водещата на въпроса ѝ за това, че той е подсъдим за шпионаж. „Хора се съдят за дела. В правото има презумпция за невинност. Тази презумпция беше многократно потъпквана от българската прокуратура и в съда аз съм убеден, че ще докажа своята невинност. Но ние в нашата организация осъзнахме, че без партийно-политическо продължение русофилството е обречено да изчезне. Този задаващ се фашизъм русофобията е на път да се превърне в образец на съвременен фашизъм".

По темата за газа - миналата седмица Унгария подписа договор за 15 г. газ по „Турски поток" за около 250 при борсова цена в момента около 1300, допълни Малинов. „Т.е., ако българските политици желаят да ги запозная с отговорните фактори в Москва, за да сключат такива договори, ще ги свържа. Същото ще направя, ако става дума за тока, който в момента е поне 5 пъти по-скъп, отколкото в Русия. Ако не искат руски, мога да ги свържа и с Украйна, да им кажа откъде да си купят по-евтин ток. Това засяга и туристите и т.н., но това е друга тема. Тръбопроводът е 475 км, влиза в едната част на България, отива във втора част на България, заминава в трета част на България. При условие, че без да е 475 км, трасето можеше да е 170 км от Ихтиман до Димитровград без допълнителни компресори и т.н."

Кримският народ направи референдум, с който 97% от населението реши да се присъедини към Русия, категоричен е Малинов. „Въпросът не е или Изтока, или Запада. А въпросът е и руските пазари, и китайските, и махането на санкциите срещу Русия, и неистеризирането на тази хибридна война. Това, което аз предлагам е не или/или, а и/и. аз смятам, че НАТО е вредно за България по простата причина, че това което имаме като исторически опит между Гърция и Турция, ако имаме агресия от друга натовска страна, ние не можем да бъдем защитени. Затова в политическите структури на НАТО - да, във военните структури - не. И конкурентното предимство на България е именно в това, че има добри отношения в Европа, Русия, Турция, Китай."

Задължително ще инициирам референдум за излизането на България от НАТО, но първо трябва да бъдат променени законите, защото аз съм против вдигнатия юмрук и във вътрешната, и във външната политика, ние трябва да гледаме и на изток, и на запад, да уточним националните си приоритети, заяви още Малинов.

България трябва да купува енергоресурси оттам, където е най-изгодно, допълни още Малинов. „Пет пъти по-евтина газ може да идва от Русия. Какъв е проблемът да си купуваме на 300 долара газ през тази тръба, защо го купуваме през борсата на 1300, луди ли сме? 290-300 долара в момента дългосрочните договори на „Газпром"."

И отвън, и от вътре, специално закона „Магнитски" не бих го оправдал по никакъв начин, Министерство на финансите на САЩ разпорежда по цял свят и всички козируват, в заключение каза Малинов. „Това са български граждани, трябва да ги съди български съд".

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 111 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове