Отидете към основна версия

2 110 85

ПП-ДБ откриха предизборната си кампания. Петков: Да покажем пътя, по който промяната ще се случи

  • пп-дб-
  • предизборна кампания-
  • кирил петков-
  • път-
  • промяна

Събитието, под надслов „Българите срещу скритата власт, битката продължава”, се проведе пред Народния театър в София

Снимка: Нова телевизия

Коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" откри предизборната си кампания за вота на 9 юни. Събитието, под надслов „Българите срещу скритата власт, битката продължава”, се проведе пред Народния театър в София, съобщават от novini.bg. В началото на събитието бяха представени кандидатите за евродепутати.
Изправени сме пред поредните предсрочни парламентарни избори, но този път актуална ще бъде и европейската тематика. Мястото на България в Европа, позицията и гласа на България в Европа. Когато търсим примери за по-качествено образование, здравеопазване, съдебна система - инстинктивно обръщаме глава към Европа. Затова мястото на България е в Европейския съюз. Това каза водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев.

По думите му тези избори са различни, защото от две години насам светът е различен. "Позицията на България в Европа не е даденост, тя изисква усилия и грижи, изисква постоянна защита. Отстояването на позицията на България в Европа е функция на аргументите, изисква да не надвикваш, а да изслушваш. С това разбиране сме и ние от ПП-ДБ", каза още той.

Минчев отбеляза, че евролистата на ПП-ДБ "съчетава качество, амбиция, опит. Листа, която си заслужава да бъде избрана".

Бях категорична, че войник от чужда армия няма да бъде в центъра на София. Демонтажът на Паметникът на Съветската армия беше много ясен знак, че няма как да продължим да бъдем под влиянието на чужда сила. Беше заявка в каква столица и България искам да живеем. С цялата сила, която притежавам ще бъда в парламента и се надявам България да бъде друга, заяви бившият областен управител на София Вяра Тодева.

Има хора, които са ядосани, че ГЕРБ за 10 години нищо не са направили за България. Но обвиняват нас, че ние нищо не сме направили за една година, коментира Явор Божанков. Д-р Таня Андреева се обяви за политики, които да доведат до край не само Национална детска болница, но и до здравеопазване, в които да не се краде, да има медицински специалисти, които имат достойно заплащане и избират да останат в България.

Отново сме на избори, не по наша вина. На избори сме, защото те се уплашиха, че ще им бъде отнета скритата власт. Заради този страх България отново е на кръстопът. Дали да продължим напред към нашето благосъстояние, или да се върнем няколко крачки назад, каза Надежда Йорданова. "Последните дни слушам как преди три години България е била подредена. Българоя беше раздлена от протести, съдебна власт, която отказваше да види мрежите на Нотариуса и Пепи Еврото. България, която беше извън Шенген, строяха се магистрали без разрешителни. Ние искаме ли да се примирим, че това са възможностите на България. Аз няма да се откажа. Не сме отстъпили и няма да отстъпим от целите, за които сме се борили - върховенство на правото, справедлива държава, благоденствие на народа ни", добави още тя.
Съществува риск да се върнем в политическата зима на Борисовата държава, смята ген. Атанас Атанасов. Той призова избирателите да гласуват на 9 юни, за да "продължим реформите". "Има много предизвикателства пред България. Виждате какво се случва в Украйна. Това е заплаха за световния мир. България има нужда от стабилна власт, която да има твърд евроатлантически корен", отбеляза ген. Атанасов.

Вярвате ли, че има справедливост с правосъдната система, която имаме? Вярвате ли, че службите работят за сигурността на България? Вярвате ли, че регулаторите работят за гражданите, а не работят за задкулисието. Над 80% от българите не вярват. Имаме мнозинство за промяна. Ако всички вярват, че това не е наред за България, ние трябва да покажем пътя, по който тази промяна ще се случи, заяви Кирил Петков.

"Тази промяна може да дойде от всички нас. Ние сме мнозинството. Хората са важни. Време е властта да дойде при хората", категоричен бе Петков.

Според Асен Василев ключът към промяна на системата е "хората да се разходят до урните и да гласуват".

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол