Отидете към основна версия

16 543 8

Странна забрана за отдаване под наем на жилища

  • франция-
  • наем-
  • жилища-
  • изолация-
  • енергийна ефективност

Апартаменти с лоша изолация не могат да се отдават краткосрочно под наем, гласи френска наредба

Снимка: Shutterstock

Франция ще блокира обявяването на имоти с лоша изолация в платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb, каза френският министър на жилищното строителство и градоустройството Оливие Клайн.

От 1 януари 2023 г., когато законът за климата влиза в сила в страната, наемодателите вече няма да имат право да отдават под наем най-лошо изолираните апартаменти и къщи за краткосрочен наем. Правителството иска да гарантира, че имоти с G в диагностиката за енергийна ефективност няма да навлязат на пазара за краткосрочни наеми.

Френският закон за климата е насочен към жилищата с лоша изолация, тъй като води до повишена консумация на енергия, когато жителите се опитват да отопляват пространството. До 2034 г. всички апартаменти и къщи с лоша топлоизолация - обозначени с E, F и G - ще бъдат изведени и от пазара за дългосрочни наеми.

Клайн също така намекна, че правителството ще обмисли финансовите ползи, свързани с наемането на туристическо настаняване: „Трябва да има повече справедливост във финансовите отношения, които идват с обзаведеното туристическо настаняване в сравнение с класическото не-туристическо обзаведено настаняване. Работим върху това".

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.

Свързани новини