Last news in Fakti

5 Януари, 2023 14:21 16 534 8

Странна забрана за отдаване под наем на жилища

  • франция-
  • наем-
  • жилища-
  • изолация-
  • енергийна ефективност

Апартаменти с лоша изолация не могат да се отдават краткосрочно под наем, гласи френска наредба

Странна забрана за отдаване под наем на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Франция ще блокира обявяването на имоти с лоша изолация в платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb, каза френският министър на жилищното строителство и градоустройството Оливие Клайн.

От 1 януари 2023 г., когато законът за климата влиза в сила в страната, наемодателите вече няма да имат право да отдават под наем най-лошо изолираните апартаменти и къщи за краткосрочен наем. Правителството иска да гарантира, че имоти с G в диагностиката за енергийна ефективност няма да навлязат на пазара за краткосрочни наеми.

Френският закон за климата е насочен към жилищата с лоша изолация, тъй като води до повишена консумация на енергия, когато жителите се опитват да отопляват пространството. До 2034 г. всички апартаменти и къщи с лоша топлоизолация - обозначени с E, F и G - ще бъдат изведени и от пазара за дългосрочни наеми.

Клайн също така намекна, че правителството ще обмисли финансовите ползи, свързани с наемането на туристическо настаняване: „Трябва да има повече справедливост във финансовите отношения, които идват с обзаведеното туристическо настаняване в сравнение с класическото не-туристическо обзаведено настаняване. Работим върху това".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквенсониада

    14 7 Отговор
    А позволяват ли в Барселона да се даряват къщи на метресите на Вожда ?
  • 2 Мито

    21 11 Отговор
    Кое му е странното не разбрах? След като е създаден закон, той трябва да се спазва. Не че франсетата са най-добри в това. Нека първо се погледнем ние, от 15 години сме в ЕС, едно разделно събиране на сметта не можем да организираме. Странно...
  • 3 друга е истината

    7 4 Отговор
    В неизолирано жилище се чува като се ши бат.
  • 4 Бунтата

    4 3 Отговор
    А изолацията,каква трябва да бъде???
    Вътрешна или външна
  • 5 Доко

    5 1 Отговор
    По същата причина трябва да забранят да се храним с храни от които отделяме газове, като бял фасул например.
  • 6 Имайте съвест бе хора

    1 1 Отговор
    Искаме на живущите, когато всичко е във вода да уведомяват отдолу тях живущите. Искаме да си оправят баните, мивките, но нали са на квартира и кво им е, да става каквото ще, а и даващите е редно да се разберат взаимно, родопчанката и росицар. И ние сме хора
  • 7 Чист софиянец

    1 1 Отговор
    Дебелите от Спаси София закопаха софиянци с новите билети и карти. Дано някой се сети да изпрати в Административен съд тези тъпанарщини и да спаси софиянци.
  • 8 факт

    0 0 Отговор
    Демокрация, ама някой друг път!