Отидете към основна версия

2 776 8

До 5 години превръщат тази столица в райска градина (СНИМКИ)

  • казахстан-
  • астана-
  • озеленяване-
  • казан-
  • опит

Започва озеленяването на една от най-новите столици в света – Астана

Снимки: М. Богданова ©

Казахстан ще проучи опита на Казан по отношение на озеленяването. „Нашата цел е да направим столицата удобна за нашите граждани и чуждестранни гости по всяко време на годината, за да подобрим облика на Астана“, каза президентът на страната Касъм-Жомарт Токаев.

Според него Астана трябва да стане удобен град за живеене. "На първо място е необходимо да се преразгледа концепцията за развитие на градската среда. Днес в града липсват паркове, има малко места за удобни разходки и отдих на жителите", обясни президентът.

„Възлагам на акимата (бел. ред. местната администрация) в рамките на 3 години да доведе засаждането на трайни насаждения до 50%. Поставям задачата - до 5 години столицата да стане град-градина", разпореди държавният глава.

Доскоро името на Астана беше Нур Султан. След вълненията през януари 2022 г. тя си върна името Астана. Градът се развива изключително бързо. Всички сгради – от администрацията до жилищата са ново строителство. Време е за втория етап от развитието на градската инфраструктура – придаване на повече красота и уют на казахстанската столица.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини