Last news in Fakti

29 Октомври, 2013 09:43 6 726 2

Градът на бъдещето ще е факт 2017 г. (ВИДЕО)

  • астана-
  • експо-
  • казахстан

Градът ще бъде разположен на площ от 173 хектара, като върху 25 хектара ще заема най-големият изложбен център в света. Всичко това ще се намира в столицата на Казахстан – Астана. Върху останалите 148 хектара ще бъдат построени жилищни и офисни сгради, социално-културни и образователни обекти, както и здравни центрове от най-ново поколение.

Предвижда се изложбената площ да бъде 118 000 кв.м, обслужващата – 95 000 кв.м, а жилищната – 586 000 кв.м.

Архитектурата е дело на компанията Adrian Smith+Gordon Gill Architecture. В центъра на градчето ще се намира павилионът на Казахстан, който ще бъде под формата на огромна сфера. Вътре тя ще се състои от няколко етажа, чиято обща разгъната застроена площ ще бъде 24 000 кв.м. Основният плюс на проекта на Adrian Smith+Gordon Gill Architecture е, че след изложби и други културни мероприятия предназначението на помещенията много бързо може да бъде променено.

Строителството на ЕКСПО градчето ще започне в началото на лятото на следващата година, а плановете са бъде готов през 2017 г. Как ще изглежда градът на бъдещето може да видите във видеоматериала.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Това градче,не можели да стане в ПЕРНИК или в обширната НОВА
    ЗАГОРА/земята на ПЕТКО ПАНТАТА/ВОЙВОДАТА/.Уважаема МИЛЕНА
    БОГДАНОЖВА исками се нашата БЪЛГАРИЯ да отиде там горе,където
    ни е мястото!.....знам,че ти виждаш нещата и тупаш топката,но
    аз вместо теб ще им кажа ..".....................
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Това "градче" не е нужно на нито един нормален обикновен човек. То е нужно на една шепа олигарси, които да покажат как могат да се надскочат и да сътворят поредната помпозна кичеста изгъзица, която на всичкото отгоре да убедят народа, че е много добро постижение и си струва овациите.