Отидете към основна версия

16 346 11

Рецепта на деня: Кайзершмарн - бъркани палачинки по виенски

  • кайзершмарн-
  • палачинки-
  • виенски-
  • закуска-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Със сладко от мандарини и заквасеана сметана

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

160 г брашно
4 яйца
60 г краве масло
250 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
60 г захар
50 г тъмни стафиди
30 мл ром
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за сладкото от мандарини:
600 г едри мандарини
1 нар
70 г захар

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с млякото и брашното. Прибавят се стафидите, предварително накиснати в рома и половината от маслото, предварително разтопено, пише bonapeti.bg.

Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта.
Двете смеси се съединяват, така че да стане еднородна пухкава маса.

В сгорещен тиган се загрява част от маслото и се изсипва 1/3 от сместа (как ще разделите сместа зависи от големината на тигана). Пържи се на умерен огън после палачинката се обръща внимателно, с помощта на чиния и се пържи и от другата страна.

Нарязва се в тигана (без да се изключва котлона) на малки хапки, поръсва се пудра захар и се оставя леко да се карамелизира. Така се приготвят и другите 2 палачинки.

Мандарините се филетират, като се запазва и малко от корите им.

Слагат се в касерола заедно със захарта и отделените зрънца от нар. Кипва се за кратко.

Палачинките се поднасят горещи със заквасената сметана и сладкото от мандарини.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Свързани новини