Last news in Fakti

3 Май, 2024 10:05 1 313 5

Рецепта на деня: Печено халуми със сладко от боровинки

  • халуми-
  • сирене-
  • сладко-
  • боровинки-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Изключително лесно, но толкова вкусно и ефектно предястие

Рецепта на деня: Печено халуми със сладко от боровинки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

сирене халуми - 250 г;
зехтин - 1 с.л.;
сладко от боровинки - 3 с.л.;
лимонова кора.

Начин на приготвяне:

Поставете сиренето Халуми в огнеупорен съд, намазан с малко зехтин. Поръсете и сиренето със зехтин, след което го поставете във фурната. Печете около 20 минути или докато омекне и получи приятен загар.

Още докато е топло се намазва с домашно сладко от боровинки.

Поръсете с тънки лентички лимонова кора и декорирайте с листенца мента, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 1 Отговор
    Благодаря ВИ Уважаема Красавице за Кулинарното предложение

    Коментиран от #3

  • 2 бай Даньо

    1 1 Отговор
    ХАЛУМИто, и какво е това. Хайде за сладкото разбрахме
    Ама като не гледам готвачите, пада ми се да не знам

    Коментиран от #4

  • 3 А ТИ Майсторе

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Направи две,... едното да е за мен
  • 4 Кипърско

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Даньо":

    сирене от овче , козе и краве мляко , полутвърдо и със структура , че и вкус , на каучук .

    Коментиран от #5

  • 5 само да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кипърско":

    Много зависи от приготвянето!