Необходими продукти:
- Мляно говеждо месо – 500 г;
- Картофи – 1 кг;
- Яйце – 1 бр.;
- Прясно мляко – 250 мл;
- Масло – 100 г;
- Лук – 1 глава;
- Кашкавал – 50 г;
- Сол, черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.
2. Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.
3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.
4. Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.
5. Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.
6. Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.
7. Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пълни глупости.
10:12 02.05.2024
2 Като чуя "запеканка"
10:19 02.05.2024
3 Това се нарича Овчарски пай
Какви "запеканки", какви 5 лв.!?
А и, както колегата по-горе написа, нашенската мусака е далеч по-добра.
Коментиран от #5
10:33 02.05.2024
4 Идън
11:31 02.05.2024
5 !!!
До коментар #3 от "Това се нарича Овчарски пай":
Прав си, но донякъде. Английският овчарски пай е с агнешко месо. Затова се казва овчарски.16:26 02.05.2024
6 Вместо да варите картофи
22:07 02.05.2024
7 Анонимен
12:13 08.05.2024