Отидете към основна версия

10 035 13

2 причини да добавяте захар в каймата за кюфтета

  • захар-
  • кайма-
  • кюфтета

Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене

Снимкa: Shutterstock

Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакини я добавят към каймата поради 2 причини.

На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма, пише trafficnews.bg. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.

Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.

Свързани новини