Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакини я добавят към каймата поради 2 причини.
На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма, пише trafficnews.bg. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.
Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Само месо
14:53 03.04.2022
2 Шеф готвач
14:54 03.04.2022
3 Чистия Фикри
15:03 03.04.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Мечо
До коментар #6 от "Диамантено цвете":
ас ши та убичам ва циала нош15:37 03.04.2022
8 Not responding
Причина три, сериозно и хлопа дъската (за рязане).
15:51 03.04.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 патриот
17:32 03.04.2022
12 патриот
17:32 03.04.2022
13 Браво.
07:52 04.04.2022