Отидете към основна версия

2 700 0

Рецепта на деня: Домашен салам

  • домашен-
  • салам-
  • месо-
  • без консерванти-
  • какво да сготвя

Важно е да знаете, че саламът не съдържа консерванти, поради което трайността му е до няколко дни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г пилешко или пуешко месо 100 г бекон или шунка 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса 1 ч.л. сол ½ ч.л смлян черен пипер магданоз 1 ч.л. смлян кориандър ½ ч.л. смлян див копър щипка смлян кимион алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

1. Смелете месото и шунката в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.

2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.

3. Прибавете подправките.

4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.

5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.

6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.

7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.

8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини