Необходими продукти:
- 400 г свински бонфилета;
- 2 с.л. зехтин;
- 1 с.л. соев сос;
- 1 с.л. кленов сироп;
- 1 с.л. лимонов сок;
- 1 ч.л. куркума;
- 1 скилидка чесън;
- 1 ч.л. сладък червен пипер;
- 1 ч.л. суха мащерка;
- лют червен пипер;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Свинските бонфилета се почистват.
Зехтинът, соевият сос, кленовият сироп и лимоновият сок се разбъркват. Добавят се стритата скилидка чесън и подправките – куркума, сладък червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, мащерка и сол на вкус.
Месото се оставя да се маринова за поне 2 часа.
Тава се намазнява леко. Свинските бонфилета се слагат в нея. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това се допича за още 5 минути – без фолио, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Злогош
Коментиран от #2
10:47 11.05.2024
2 селянин
До коментар #1 от "Злогош":
Не знам какво правиш в твоето село, но бонфиле си виждал само в ресторанта.Коментиран от #3
10:56 11.05.2024
3 Злогош
До коментар #2 от "селянин":
От балконски селянин научих че бонфиле имало в ресторантите а аз глупака си мислех че е в прасето което колим !Коментиран от #6
11:05 11.05.2024
4 Хахаха
11:19 11.05.2024
5 Това
12:17 11.05.2024
6 ядеш
До коментар #3 от "Злогош":
на коча 🥎🥎17:15 11.05.2024