Отидете към основна версия

4 475 104

Сергей Станишев: ГЕРБ превърна България в гето на бедността

  • сергей станишев-
  • герб-
  • избори
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ ще оставят като наследство разградена държавност, опразнена хазна и гигантска бедност. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в речта си пред Националния съвет на партията днес.

На следващите избори искаме да сложим точка на прехода и неговите деформации, да дадем нова перспектива на България като европейска социална държава, заяви Станишев, изтъквайки, че резултатът от сегашното управление е страх, бедност, унищожен бизнес, близо 80 лобистки, корупционни закона, създаващи условия за нелоялна конкуренция, и хиляди грешни за страната решения. Председателят на ПЕС изрази надежда, че на следващите избори БСП ще отстрани ГЕРБ.

„Правителството на ГЕРБ унищожи цялата икономика и превърна България в гето на бедността в ЕС”, коментира той. В резултат на всичко това хората плащат сметката, изнемогват и живеят в бедност. „И преди 4 години бяхме бедна държава – призна Станишев, - но се живееше с по-голяма перспектива и покупателна способност“. Червеният лидер обвини управляващите в подмяна на истината със самохвалство. „Политиката е подменена днес с крясък и PR, разумът е подменен с омраза“, каза на форума той.

Според Станишев приетият от правителството бюджет за следващата година не решава проблемите и „реже живо месо“ от жизнено важни за страната сектори.

Станишев отбеляза, че не се радва и на това, което се случва в СДС - традиционните опоненти на БСП. СДС е символ и марка, подчерта той. Получава се така, че едва ли не ГЕРБ управляват СДС, купуват цели партии, правят коалиции...

„Протягаме ръка на всеки българин, който е готов да има лична ангажирана позиция, защото демокрация се гради с ангажирана позиция, а не с очакване на поредния месия. Искаме промяна на тази власт, но е важно да обясним защо“,  посочи лидерът на БСП, според когото „да свалим тях , за да дойдем ние“ не е достатъчно мотивираща позиция за гласоподавателите.
По време на днешното заседание бе решено следващият 48-и Национален конгрес на БСП да се проведе на 16 февруари 2013 г. Тогава в зала 1 на НДК ще бъде обсъдена обстановката в страната и ще бъде приет политически документ за участието на БСП в предстоящите парламентарни избори. Дневният ред ще включва и промени в устава на БСП.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини