Last news in Fakti

19 Ноември, 2012 09:02 2 046 28

БСП диша във врата на ГЕРБ /Обновена/

  • бсп-
  • герб-
  • избори

Разликата между ГЕРБ и БСП е вече само три процента, сочи проучване на "Галъп Интернешънъл" от ноември, публикувано във в. "Преса".

Според социологическата агенция, представлявана от Андрей Райчев, основната борба на предстоящите избори ще бъде между БСП и ГЕРБ.  Нещо повече, социологът не изключва червените да надделеят над ГЕРБ, включително и с мнозинство.

Райчев коментира, че това се дължи донякъде на факта, че практически БСП е единствената истинска опозиция. От друга страна спадът при ГЕРБ-ерите се дължи на отказа от реформи, на преяждането с власт, което не се прощава, и на преяждането с медийно присъствие, смята Райчев.

Ако днес са изборите за ГЕРБ ще гласуват 23%, за БСП 20%. През ноември 2009 г. разликата между двете партии е била 31% в полза на ГЕРБ, припомня Райчев.

Следващите партии с реални шансове за влизане в следващото НС са ДПС с 6% и "България на гражданите" с 5%. Според Галъп другите партии са без шансове особено след разпада на Синята коалиция и на разделението на "Атака" от групата около ТВ "Скат". 

По-късно през деня премиерът Бойко Борисов заяви за проучването на Галъп: "Те винаги са давали такива прогнози, че си спомням, когато се явявах за кмет Татяна Дончева ме водеше, а Милен Велчев го бяха обявили за кмет. Това е, демокрацията. Идват избори и аз ще застана до моите обекти, това, което съм произвел за тези 3 години и половина. Да застане Станишев и да покаже неговите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ППППППП

    1 0 Отговор
    И какво излиза, че пак коалицията БСП-ДПС ще ни води към прогрес..
  • 2 rsry

    1 0 Отговор
    nice a?
  • 3 неутрален

    1 1 Отговор
    Всеки случай, БСП не е по-желана от ГЕРБ...
    Просто хората дето разчитаха на Бойко се разочароваха и вече не им пука за нищо и никой...
    И все пак.. на изборите като почнат да се плюят, предполагам, че незаинтересованите отново ще се доверят на ГЕРБ..

    Коментиран от #4

  • 4 неутрален

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "неутрален":

    БСП е доказала през годините, на какво е способна..
    Те имат основна заслуга за нашият "Просперитет" до днешното ни ниво на МИЗЕРИЯ...
    Бойко не струва много, но определено е повече от тях "другарите" :D
  • 5 обичам бийф-бъргър

    2 1 Отговор
    на Райчев, моите уважения към него и ораторските му способности, но на социологическите му "изводи" не бих повярвал в никакъв случай. Имам исещането за него, че изводите или т.нар. му "резултати" са субективни.
    Е, г-н Райчев, ще отречете ли :))
  • 6 Bulgarin

    1 2 Отговор
    От както ГЕРБ са на власт:
    Факт 1: Малкият и средният бизнес фалира.
    Факт 2: Няма конкуренция на пазара
    Факт 3: Цените са се увеличили поне с 50%
    Факт 4: Увеличение на безработицата
    Факт 5: Мутрирте са по силни от всякога
    Хайде сега гласувайте за ГЕРБ и след още 4 години полужението ще бъде още по зле :)

    Коментиран от #26

  • 7 Анти_СерГЕЙчовец

    1 1 Отговор
    Този Андрей Райчев явно пак са му платили добре за медийна кампания. Ако е толкова "ГОЛЯМА" подкрепата за Комунистите, защо на митинг протеста имаше само пенсионери и то докаранис автобуси и платени от провинцията. Да Боко не е цвете за мирисане, ама станишев не става и за гледане. Разбира се това е само мое лично мнение и не карам никой да се съгласява с него. Но да наречеш най-крадливата коалиция единственната алтернатива за Майка Бъллгария, значи да плюеш на нея. Аз искренно се надявам, че на власт няма да се върнат комунисти. Добре ще е да не е само ГЕРБ, а някаква коалиция за има контрол върху БОКО. Но да кажеш че е по-добре агенти на ДС да ти натискат четала от горе и после да се водят за най-добрите хидроинженери в Европа с хонорари от по няколко милиона а СерГейчо на кима утвърдително с глава. Е това не би било добре. И повярвай те ми, много хора биха напуснали БГ ако пак комунягите дийдат на власт.

    Коментиран от #18

  • 8 ssss

    1 2 Отговор
    Ако трябва,пак за Бойко ще гласувам-но никога в този живот няма да гласувам за крадливото племе-комунисти.Мутрите вече се покриха,аз да ти кажа,Флираха мързеливите свикнали на комунистически работен режим-да мързелуват,и да получават пари... и др.

    Коментиран от #9

  • 9 Анти_СерГЕЙчовец

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "ssss":

    Напълно те подкрепям, че фалираха точно тези, които бяха свикнали на комунистическия режим.
    А на господина по-долу "Булгарин" - Ако си Българин - първо пиши на кирилца името си. После кажи моля те кои Мутри са толкова силни в момента. Мултигруп, ВИС или СИК или ... Та те всички са производство на Комунистите.
    НЕзнам къде видя че и цените са скочили 50%. Да скочили са и то доста но нека бъдем реалисти не с 50%.
    Безработицата била увеличена. Ами сигурно- то в цял свят е увеличена. Ако се махнат и всички ненужни лелки и чичковци от държавната администрация ще се вдигне още. За съжаление дори БОКО не може да ги мръдне от там старите комуняги. Как да няма конкуренция. Ако няма конкуренция как фалират фирми тогава. Ти сам си противиречиш. Незнам какво е малък и среден бизнес за теб. Но ако под малък бизнес разбираш, човек който е създал фирмичка направил една две добри сделки и си е повярвал. Теглил високолихвенни кредити за скъп автомобил и 500 кв.м къщам, защото е баровец то извинявай. познавам доста такива псевдо бизнесмени. Да навремето имаше такива кредитни милионери ит е не фалираха мама бяха от ИЗБРАНИТЕ на БКП/БСП.
  • 10 гост

    1 2 Отговор
    Никой не харесва вече риториката "анти". ГЕРБ и вожда им/именно вожд,а не политик/дотегнаха на всички с повтарянето на едни и същи факти, надявайки се по този начин да увеличат успехите си,които далеч не са такива,а се раздухват и не отговарят на истината.Презрителното и високомерно отношение към проблемите на обикновените хора,семплите им възможности,нежеланието и некадърността да решават тежките проблеми свързани с кризата и задълбочаването им от лошото егоистично управление ще ни отърве от мутрите във властта. Амин.
  • 11 Джорето

    1 1 Отговор
    Гост,недей писа глупости!Млади сме ,помним добре предишните...В някой пенсионерски клуб ги разправяй тия!
  • 12 кромео

    1 1 Отговор
    Джорка, човека е казал абсолютната истина. Ти явно си кон с капаци...
    Резултатът от 3-годишното управление на Бойко Борисов е над 400 000 безработни, близо 13% безработица. След 3 години управление на Борисов, България се превърна в държава с най-висок риск от бедност в ЕС, в която всеки втори за не може да си плати сметките...Катастрофален срив в заетостта, висока безработица, обидно ниски доходи, крайна бедност, сурови материални лишения, несигурност за бъдещето и отчаяние в ежедневието на българите..

    Коментиран от #23

  • 13 EЛЕНА

    2 1 Отговор
    А при управлението на комунистите и турците какво беше и защо тогава си затваряхте очите и не виждахте ужаса в който живеехме....??????Не искам да ме управлява Сергей и Доган милионерите на Българя придобити от ''спестявания ''от закуски-как ви звучи...????,ами смешно е нали...???????
  • 14 губещ оптимизъм

    1 2 Отговор
    То тя женичката правилно каза по тв след откриването на пореден път за едно село.
    -Абе вие лудили сте бре,то ние нямаме пари за храна апък ще се радваме на новия път!Можеби много хора се подлъгаха да гласуват за ГЕРБ,защото на всички им умръзна този бавен ход на промените които се случваха в БГ,но за жалост този ход не само бавен,но той обърна посоката си в обратна страна,ето това беше силата на спечелването на властта о ГЕРБ.Не искам да ставам досаден с моите мъдрости,но за жалост ситуацията е такава.Аз съм националист,не ме влече гурбета и се дразня на разказите на познати за големите пари които получават в странство или са получавали,но това си е самата истина!Не мога да си обясня с какво сме толкова недостойни да живеем с доходи които да покриваме всички нужди от които имаме,и да не се притесняваме че като си платим тока и водата няма да ни останат най-важните неща,а те са храна,дрехи и спокоен живот.............за лекарства да не говорим!Не мога да си обясня,какви са необходимостите на Европейците че 1на тяхна добра заплата е равна на 12 средни наши!?Не че тяхните са големи,не ме разбирайте погрешно,нашите са нищо сравнение с тяхните!
  • 15 555

    1 1 Отговор
    Да наистина се направиха малко пътища у нас през тези три години. Мога да кажа доста важни пътища, много второстепнни също бяха ремонтирани. Съсъ сигурност са спасени много човешки живота благодарение точно на тези пътища.
    Някой сега пак ще каже то хората няма какво да ядат вие за пътища ми говорите. Ами нали без инфраструктура сме за никъде. Брутния вътршен продукт се образува от производство най вече . А кой би искал да произвежда нещо в старана кудето няма как да си организира логистиката. Докато не се направят производства с висока добавена стойност винагои ще сме зле. А сега ми кажете Боко ли разтури иразпродаде всички съществуващи заводи последните 25 години. Неговото правителство ли искаше по 10, 20, 30% процента рушвет. Да ви кажа че при предишното правителство се сблъсках с тази наглост и то от страна на турска фирма работеща по-български държавен проект. и като ми казаха че трябва да се отчитат нагоре по стълбицата. Чесно казано спрях да слушам.
  • 16 Тома Неверни

    1 1 Отговор
    Каквото и да пишете,истината е една:Едва ли следващите 10-15 год.някое правителство ще достигне иконом.резултати постигнати от правителството на Станишев/не съм му фен/.А Бойковите магистрали са път до никъде.Те единствено облекчават пътя на ВИП персоните до южното ни черноморие.
  • 17 натурален българин

    1 1 Отговор
    че какво му беше по времето на бсп аз тогава си купих къща започнах си бизнес и парите се въртяха хората си правеха ремонти по домовете накупиха си западни коли (на старо) ама руските изчезнаха от пътищата банките даваха заеми защото всеки намираше начин да изкара за да връща а сега нито строителство има нито бизнес хората не могат да си плащат вноските по кредитите и за сметка на мизерията мутрата бойко постоянно рекетира народа с данъци и глоби искам да се върне времето от преди 4 години
    това е
  • 18 Сульо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анти_СерГЕЙчовец":

    @7 Колко биха напуснали ако БСП дойде на власт предстои да видим, а колко ВЕЧЕ напуснаха по време на ГЕРБ се видя. Да не говорим, че именно по времето на герб безработицата при най-младите до 30 г. достигна рекорни стойности, както и безработицата като цяло. Това викаш не е изобщо препоставка за напускане?! Строял тиквата, е да ама с парите от премахнатото швейцарско правило за пенсиите, с неувеличените за пореден път детси и майчинство. С цената на умрял и умиращ среден и малък бизнес, с непроменени заплати по време на управлението им въпреки непрестаните поскъпвания и висока инфлация (особенно 2012), с цената на нови налози и безброй премахнати социални предобивки. Простичко казано герб не са постигнали НИЩО! Единствено пренасочиха парите от където трябва към където ИМ трябва! Който гласува за тиквата отново или цица при тях някъде или си е за официално освидеталстване!

    Коментиран от #22

  • 19 неутрален

    1 0 Отговор
    Колко задръстен народ сте..
    БСП ни доведе до "охолство", пък Бойко ни доведе до фалит
    вие като че ли сте "НОВОдошли" в България..
  • 20 Пульо

    1 0 Отговор
    ""-ако при Станишев и Доган е било ужас! -Елена, то няма подходяща дума да опише състоянието ни при ГЕРБ.Вие подържниците на ГЕРБ сте коне с капаци, говорите само изтъркани клишета спуснати от горе без да се аргументирате.Дори когато се опитвате да дадете някой факт в вашата аргументация ставате смешни с незнанията си. Баничките направиха милионер монархиста и отявлен антикомунист депутатът Маргарит Мицев по негово обяснение пред парламента , а не Станишев или Доган!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 неутрален

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пульо":

    Поне си си написал правилно името :)
    Кое е по-зле в последните 3 години, спрямо последните 30 ?

    Същата мафия, нови вратлета, БЕДЕН Народ..
  • 22 ае4ш

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сульо":

    Стига с тези социални придобивки бе, всички все едно и също си баят. Ами ще се премахнат социалните придобивки. За да получаваш трябва и да дадеш. Всички искат да живеят като германци ама ако може друг да работи и плаща данъци. Стига ревахте за майчинство за детски надбавки. Майчинството след първата година го взимат хора които не работят обикновенно а пък детските още повече. Аз лично детски за моето дете не съм взел и един лев, защото съм бил с "Високи Доходи" да ама не. А къде отиде равнопоставенноста бе Сульо. Защо като сами уж "Високи " Доходите моето дете няма право на детски надбавки. Да заплатите в държавните учреждения са замразени. Ама в частния бизнес са намалени. И то още 2008 се запона с намляването. защото бизнеса много по-рано видя на къде отиват нещата.
    Хайде стига са ревали полицаите и държавните служители. За мене има единственно две прослойки които са на държавни заплати и трябва да получават повече - ЛЕКАРИ и УЧИТЕЛИ. Всчики социални за хора без осигуровки да се спрат - тогава ще има за повече пенсии. Майчински и детски да се получават само ако си се осигурявал. Ако не си само първата година и баста. Така ми другарю комунист. ТЕБВА и да се работи и то много по 10-12 часа на ден. Не уж по 8 часа зад бюрото на някоя държавна институция и после 4 часа в кръчмата да плюеш как живота бил несправедлив. Лошото е че от тези 8, 2 са в почивка 3 са по магазините и в останалите 3 кой работил работи. Ако е имало спешна работа някой щтял да я свърши.
  • 23 Джорето

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "кромео":

    Тези 400 000 безработни ми звучат като едни 20 000 протестиращи...Мен няма как да ме излъжеш,не съм баба ти...
  • 24 кик

    0 1 Отговор
    нъл искахте демокрация?цирикахте 45 г стигат времето е наше?е на ви го времето
  • 25 отчаян оптимист

    1 0 Отговор
    Лошото на Б.Б. е,че иска народните представители да работят заедно,а пък постоянно ги унижава и им търси стари грешки по негово му!Не става!Ако на жена си и кажеш:
    -Ей п-ко заспала,я ела да те на-кам..........тя със сигурност ще те отреже!Ама ако и рекнеш:
    -Мила,о колко си прекрасна,много те желая,нещата ще са други.Нещо подобно става и тук.
  • 26 Джорето

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bulgarin":

    И ти си написал куп глупости...Конкуренция знаеш ли какво е?И къде видя мутри,няма нито едно отвличане...Абе днес ви тресе яко,добре ли сте всички от ляво...?
  • 27 е е е

    1 0 Отговор
    Първите 4 години на г-н Борисов му бяха виновни БСП и кризата ,нямам търпение догодина като си купи вота да чуя ,кои ще са виновниците за окаяното положение на държавата
  • 28 николай маринов

    1 0 Отговор
    "..... и аз ще застана до моите обекти, това което съм произвел през тези 3 г. и половина . " Представяте ли си до каква огромна купчина с фекалии ще му се наложи на Боко да позира .? Но май ще му се наложи и да папка от тях !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове