Отидете към основна версия

2 581 6

НАСА успокои света: Слънцето е в безопасност (видео)

  • слънце-
  • синя сфера

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред звездата

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред Слънцето. Според почитателите на теории на конспирацията сферата може да се окаже червеева дупка, която свързава Слънцето с чужда планета, която източва енергията му или НЛО от типа на Звездата на смъртта от сагата „Star Wars“.

Спекулациите в интернет започнаха, когато редица Facebook потребители публикуваха снимки на слънчевата орбита от сателитите на НАСА. Появи се и видео, което е гледано почти 100 000 пъти. Повечето от тях са скептично настроени към теориите на конспирацията.

В интервю за Daily Mail учен от космическата агенция обясни, че странната гледка се дължи на комбинация от две изображения, които са наложени едно върху друго. В интерес на истината говорителят на НАСА добави, че сферата в синьо може би е следствие от странен ефект в оптиката на камерата.

Въпросните изображенията са взети от SECCHI - космически кораб на НАСА, който има мисия да следи повърхността на Слънцето и да изпраща изображенията на Земята. Така че, спокойно, експертите смятат, че това е просто инцидент, причинен от начина, по който работи камерата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини