Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 13:14 2 576 6

НАСА успокои света: Слънцето е в безопасност (видео)

  • слънце-
  • синя сфера

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред звездата

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред Слънцето. Според почитателите на теории на конспирацията сферата може да се окаже червеева дупка, която свързава Слънцето с чужда планета, която източва енергията му или НЛО от типа на Звездата на смъртта от сагата „Star Wars“.

Спекулациите в интернет започнаха, когато редица Facebook потребители публикуваха снимки на слънчевата орбита от сателитите на НАСА. Появи се и видео, което е гледано почти 100 000 пъти. Повечето от тях са скептично настроени към теориите на конспирацията.

В интервю за Daily Mail учен от космическата агенция обясни, че странната гледка се дължи на комбинация от две изображения, които са наложени едно върху друго. В интерес на истината говорителят на НАСА добави, че сферата в синьо може би е следствие от странен ефект в оптиката на камерата.

Въпросните изображенията са взети от SECCHI - космически кораб на НАСА, който има мисия да следи повърхността на Слънцето и да изпраща изображенията на Земята. Така че, спокойно, експертите смятат, че това е просто инцидент, причинен от начина, по който работи камерата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    4 1 Отговор
    Сега четох за Слънцето и за Млечния Път в Уикипедия и се почувсвтвах един бацил. Прочетете и вие и си помислете после, струва ли си да бъдем лоши в нашия миг- наречен живот!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    Браво, по-добре късно отколкото никога.
    Прочети и за другите около 300 млрд галактики в космоса и за разстоянията между тях, за да се почувстваш прост като кварк :)))

    Коментиран от #3

  • 3 Ганчо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Мноу си ориджинален...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ганчо":

    Не, просто науката е най-великото нещо и тя ни е дала всичко.
    Не съм търсил заяждане, обаче твоето удивление от уики-то, малко ме шокира, защото нещата които си прочел се учат в 8-ми клас.
  • 5 Ганчо

    0 1 Отговор
    8-клас бях преди 28 години. Ти ако си 10-ти клас, може и да си спомняш. И въобще не си разбрал иронията в моя коментар.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчо":

    Аз много добре я разбрах, но пак казвам, че е малко странна. Пък аз 8-ми клас бях преди 25 години, така че сравнението ти е нелепо.
    За това ти казах, че по-добре късно, отколкото никога - като не си внимавал в 8-ми клас, сега поне има уики ;)
    Нищо лично, лека вечер и се извинявам още веднъж :)