Отидете към основна версия

27 372 41

Как да запалите колата ако е "задавена"?

  • задавен двигател-
  • съвети-
  • автомобили

Този метод е подходящ за повечето бензинови автомобили

Така нареченото "задавяне" на бензинов двигател се получава, когато горивото навлиза в горивната камера, но не се възпламенява. Причините могат да са много и да се крият не само в самия двигател. Искра не възниква поради силно разреден акумулатор, ако свещите не са сменяни дълго време, или пък кабелите са повредени.

Независимо от причините, в болшинството случаи резултатът е един и същ. Намокряне на свещите с бензин. Когато това се случи има един начин, който евентуално може да помогне да приведете двигателя в действие без да се налага демонтиране на запалителните свещи.

Този метод е подходящ за повечето бензинови автомобили, движещи се по пътищата на България. Методът позволява изсушаване или с други думи, "продухване" на цилиндрите. За да направите това, преди да стартирате двигателя, е необходимо да натиснете педала за газта докрай и да го задържите, като междувременно завъртате ключа за запалване. Естествено, скоростният лост трябва да е в неутрална позиция.

В този момент "електронният мозък" на двигателя отваря дроселовата клапа, като така в системата влиза максимално количество въздух. Целият процес ще отнеме не повече от 10 секунди, след което трябва да освободите педала на газа - горивната смес ще се нормализира и двигателят ще се "съживи".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.

Свързани новини