Отидете към основна версия

13 289 41

Консумативи по автомобила, които трябва да се заменят само с оригинални

  • консумативи-
  • автомобили-
  • спирачки-
  • водна помпа-
  • ремъци-
  • масло-
  • съвети

Разбира се, има и много консумативи, от които може да се спести

Предвид незавидното положение на средностатистическия български шофьор, не са малко онези от нас, които започват да пестят от поддръжката на колата си и това е напълно разбираемо. Доходите на населението не се покачват, но цените на стоки и услуги скачат все по-осезаемо.

Независимо от финансовото ви състояние, ако искате автомобилът ви да е технически изправен, то има някои има резервни части и консумативи, които определено трябва да закупите оригинални и да не пестете пари за тях. В противен случай можете да стигнете до скъпи ремонти. Като казваме оригинални имаме предвид тези, които са препоръчани от производителя на автомобила.

Разбира се, има и много консумативи, от които може да се спести. Един такъв пример е филтър за купето. Ако сред пасажерите няма страдащи от алергии, то няма нужда да се хвърляте върху хипоалергенни филтри, просто купете най-често срещания. но от долуизброените не трябва да се пести.

Спирачни маркучи дискове и накладки

Неоригиналните спирачни накладки и дискове (такива, които не са по предписание на производителя на автомобила) също могат да се "преглътнат", стига да са от други доказани фирми. Има нелоши такива, които са значително по-евтини и от които спирачния път на автомобила не страда. Но когато избирате спирачни маркучи, не трябва да пестите. Такава евтина резервна част може да доведе до загуба на спирачките, а резултат на това и до тежка катастрофа. Затова препоръчваме да не пестите пари, а да инсталирате точно такива спирачни маркучи, каквито препоръчва производителя. В повечето случаи те са забележимо по-здрави от предлаганите по-евтини гумени и ще издържат по-дълго.

Ремъци

Те са още един такъв консуматив. Съветваме ви също да поставите само оригинални, в противен случай можете да си създадете сериозни проблеми. Например, ако задвижващият ремък се скъса или излезе от ролките, тогава не само генераторът и климатикът ще спрат да работят. Отломките могат да докоснат ангренажния ремък и да го повредят. А в случай на скъсване на тази лента, основен ремонт на двигателя е доста вероятен.

Водна помпа

Водната помпа или помпа е друг консуматив, който е от решаващо значение за работата на двигателя. В крайна сметка, ако помпата блокира, това може да доведе до скъсване на ангренажния ремък и до всички последствия, описани по -горе.

Маслен филтър и масло

Качественото масло е важно за оптималното "здравословно" състояние на мотора, но по-важното е да изберете внимателно вашия маслен филтър. Факт е, че ако купите евтин аналог или фалшив, тогава консумативът може да се запуши или пък да протече от некачествено уплътнение. Тогава изтичането на масло не може да бъде избегнато. Всичко това ще доведе до мигновен маслен глад на двигателя и респективно до неговата повреда. За съжаление, шофьорите забелязват тези неща, когато е твърде късно. Особено ако нещо подобно се случи в движение.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини