Отидете към основна версия

1 541 5

Китайци показаха безпилотен летящ автомобил

  • chery-
  • летящ автомобил-
  • evtol

Иновацията е дело на Chery

Като част от собствената си конференция в Анхуей, Китай, Chery показа прототип на уникално превозно средство. Това е интересна смесица между безпилотен хибриден автомобил и електрически самолет с вертикално излитане/кацане (eVTOL). Той може да се движи, както по земята, така и във въздуха.

Автомобилът е предназначен за превоз на двама пътници. Вътре няма нито волан, нито педал за газ. Състои се от три части: самолет, пилотска кабина и колесник. Автомобилът може да превключва между автономен режим на полет и автономно наземно шофиране. Той е предназначен за пътуване на къси разстояния в градски райони, като по този начин има за цел да намали проблемите със задръстванията.

Съдейки по демонстрацията, по време на излитане самолетът се отделя от автомобилната част и след това при кацане двете части отново се обединяват. За това е предвиден специален бърз и автоматизиран монтаж. Летящият автомобил е изграден на базата на мащабируемата интелектуална архитектура на Chery S2ma Mars.

Тази платформа е способна да излита на височина до 1000 метра и да развива скорост до 120 км/ч. Времето за полет е около 40 минути, а по време на тестовете летящата кола прелетя 80 километра. Все още няма времева рамка за пускане на летящата кола в производство и пускането ѝ на пазара, както и не е ясна цената на китайската летяща кола.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини