20 Октомври, 2024 11:15 1 302 5

Китайци показаха безпилотен летящ автомобил

  • chery-
  • летящ автомобил-
  • evtol

Иновацията е дело на Chery

Китайци показаха безпилотен летящ автомобил - 1

Като част от собствената си конференция в Анхуей, Китай, Chery показа прототип на уникално превозно средство. Това е интересна смесица между безпилотен хибриден автомобил и електрически самолет с вертикално излитане/кацане (eVTOL). Той може да се движи, както по земята, така и във въздуха.

Автомобилът е предназначен за превоз на двама пътници. Вътре няма нито волан, нито педал за газ. Състои се от три части: самолет, пилотска кабина и колесник. Автомобилът може да превключва между автономен режим на полет и автономно наземно шофиране. Той е предназначен за пътуване на къси разстояния в градски райони, като по този начин има за цел да намали проблемите със задръстванията.

Китайци показаха безпилотен летящ автомобил

Съдейки по демонстрацията, по време на излитане самолетът се отделя от автомобилната част и след това при кацане двете части отново се обединяват. За това е предвиден специален бърз и автоматизиран монтаж. Летящият автомобил е изграден на базата на мащабируемата интелектуална архитектура на Chery S2ma Mars.

Тази платформа е способна да излита на височина до 1000 метра и да развива скорост до 120 км/ч. Времето за полет е около 40 минути, а по време на тестовете летящата кола прелетя 80 километра. Все още няма времева рамка за пускане на летящата кола в производство и пускането ѝ на пазара, както и не е ясна цената на китайската летяща кола.

Китайци показаха безпилотен летящ автомобил


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шменти капели

    5 0 Отговор
    Туй дрон бре
  • 2 цфика

    8 2 Отговор
    Ние ще им покажем на китайците чушкопек за 3 чушки, и ще ги ударим в земята. По поръчка на ГЕРБ лъжливите и крадливи сигани, в БАН вече 10 г работят над формулата.

    Коментиран от #3

  • 3 За шепа копейки

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "цфика":

    Ще си покажеш евания гз
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МаДа

    0 1 Отговор
    Са може да изобретят кораб в който има подводница, в която има лодка, в която има кола, в която има маймуна.