Отидете към основна версия

8 400 237

Румен Христов пред ФАКТИ: Рубладжиите в България не са се свършили (ВИДЕО)

  • румен христов-
  • сдс-
  • шпионски скандал

Притеснява ни, че това което се рее в общественото пространство, че Румен Радев е едва ли не руски проект, най-вероятно има някаква връзка с цялата тази история

Обичайно е от страна на Русия да неглижира такива случаи, защото тя повече от век има своите имперски амбиции в България, пък и в Централна и Източна Европа. Това е техният стил, винаги се неглижира, винаги се замита, омаловажава се случилото се. Но е факт, че това е една груба намеса в суверенна държава, член на НАТО. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на СДС Румен Христов по повод шпионския скандал с руски дипломати и български офицери.

"За мен по-жалко е не опитите на Русия да влияе в България, защото те са характерни повече от век. Учудва ме тази позиция на български офицери, които са се клели на майка България, а в крайна сметка за шепа рубли продават интересите ѝ. Русия продължава да се меси във вътрешните работи на България и второ - рубладжиите в България не са се свършили.

За пръв път ние виждаме не отделни резиденти, ние виждаме организирана шпионска група, което е притеснително не само за нас. Видяхме реакцията на Столтенберг, на САЩ и др., които казват, че са с нас и ни подкрепят в борбата с руските шпиони, но според мен им светва една червена лампичка, че нещата, които се случват в България трябва да бъдат наблюдавани по-внимателно, защото Русия не е престанала да работи с агенти и шпиони", коментира Христов.

"Президентът е висш военен от Българската армия и мълчейки по този скандал, се притесняваме, че това което се рее в общественото пространство, че той е едва ли не руски проект, най-вероятно има някаква връзка с цялата тази история. Знаете за срещите на Решетников преди неговата кандидатура, за мекия тон, който има той към Русия, предвид санкциите и отношението му изобщо.

Ние нямаме нищо против взаимноизгодно равнопоставено сътрудничество с Русия, но като суверенна държава, член на ЕС и НАТО, смтаме, че е недопустимо така грубо да се месят във вътрешните интереси на страната ни", каза той.

Целия разговор с Румен Христов гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 57 гласа.

Свързани новини