Отидете към основна версия

11 842 67

Анна Бекчиева, БОЕЦ: Гешев няма да се огъне, има роля (ВИДЕО)

  • боец-
  • главен прокурор-
  • анна бекчиева-
  • иван гешев

Неговото премахване би отворило път за разкритие и разследване на множество изключително тежки злоупотреби, обясни тя

БОЕЦ, заедно с Демократична България, инициатива "Правосъдие за всеки" и други граждански организации, започнахме ефективна блокада на Съдебната палата, която включва граждански постове в петте входа и протестът продължава. За съжаление, разбрахме, че г-н Гешев е решил точно тези дни да не присъства в Съдебната палата. Това съобщи в студиото на ФАКТИ Анна Бекчиева, представител на Гражданско сдружение БОЕЦ.

"Той е тръгнал на обиколка, но това няма да ни откаже, има други събития. Посещението на Лаура Кьовеши е едно от тях. Очакваме тя да има среща с гл. прокурор. Посещението ѝ, както и санкциите по "Магнитски" ясно показват, че гражданските инициативи са били разпознати, вече имаме ясен знак от ЕК и САЩ, че нещата, които се случват в България трябва да бъдат променени.

Това, че няма многолюдност не ни притеснява, протестът приема нови форми. Започнахме и подписка, и петиция. Целта на БОЕЦ е да се предизвика предсрочно прекратяване на мандата на Иван Гешев. Той няма да се огъне, има роля, която трябва да бъде изпълнена. Неговото премахване би отворило път за разкритие и разследване на множество изключително тежки злоупотреби. Той няма да се откаже, но това, което ние искаме, но ние искаме да започне такава процедура, тя може да започне от прокурорската колегия или от ВСС", каза Бекчиева.

Целия разговор гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.

Свързани новини