Отидете към основна версия

10 015 118

Илия Илиев, ДРОМ: Хората от гетата ни сигнализират, че ГЕРБ купуват гласове (ВИДЕО)

  • илия илиев-
  • дром-
  • купуване на гласове

Най-неприятното е, че последните 10 г. няма заловен търговец на гласове, който да е купувал или продавал за ГЕРБ, заяви той

Работим пряко с кварталите, уязвими откъм купуване на гласове в цяла България. Това са основно ромските квартали. За съжаление, купуването на гласове не е спирало. Най-отчетливо това се случва последните 10 години от партии със съответната власт и финансов ресурс. И това стана модел, по който партии да се добират до властта и да управляват. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на ПП ДРОМ Илия Илиев.

"В момента основно 1-2 партии купуват гласове. Сигналите към нас са, че купуват гласове от 1 голяма партия, която последните години е управлявала България. Хората казват, че това е ГЕРБ, не го казвам аз. Най-неприятното е, че последните 10 г. няма заловен търговец на гласове, който да е купувал или продавал за ГЕРБ.

Всички обвинени в това са от други партии - "Изправи се.БГ", ДПС, на мен ми бяха повдигнали обвинение и нито един, който да е имал колаборация с ГЕРБ. Срамно е за политическата общност, срамно е за България. В тази връзка приветстваме действията в момента на МВР. Сега МВР действа прозрачно, не покрива никой. Предишното прикриваше своите - имам информация от извора, от хората, на които са предлагани пари или са били принуждавани да гласуват по определен начин. Сега МВР имат силно присъствие в ромските квартали относно търговията с гласове. Телевизиите би трябвало, но дават голяма гласност на акциите в махалите от последните месеци", каза той.

Според него машинното гласуване категорично е намалило частта на купения вот и това най-много се е отразило на ГЕРБ.

Илия Илиев потвърди подкрепата, която ДРОМ дава за втори мандат на президента Румен Радев с аргумента, че той е застанал открито срещу мафията в страната.

Цялото интервю гледайте във видеото:



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 48 гласа.

Свързани новини