Отидете към основна версия

6 042 72

Виктор Стоянов: Зад омразата към българите в РСМ още стоят Сърбия и Русия (ВИДЕО)

  • виктор стоянов-
  • фондация македония-
  • рсм-
  • скопие-
  • сърбия-
  • руска федерация

В самата РСМ мога да ви изброя редица хора на държавен пост, които открито работят срещу добрите отношения с България, посочи председателят на Фондация "Македония"

Заниженият брой на българите в преброяването в Северна Македония е отговор на условието, което постави България да бъдат вписани българите в Конституцията на РСМ. Целта е да отпадне тази идея и българите да не се посочат като държавнотворен народ и съставна част от обществото. РСМ си позволи да фалшифицира броя на българите на това преброяване. Това заяви в студиото на ФАКТИ Виктор Стоянов, председател на Фондация "Македония".

Кой създаде образа на българина "окупатор"?

"Това е държавна политика, откакто е създадена като Съюзна Република Македония към Югославия. Това е една системна добре организирана държавна политика вече близо 80 години. От 1944 насам, независимо коя партия управлява държавата, желанието е да се създаде лош образ на българите.

Давам конкретен пример, днес стана ясно, че РСМ ще купува пшеница от България, до миналата седмица купуваше от Сърбия. Медиите до една обясняваха, че РСМ "взима" зърно от Сърбия, сякаш Сърбия ѝ го подарява. Сега изрично се уточнява, че се "купува".

Създава се омраза у македонските деца и ученици в училище към българите, те изучават неверни факти. Вижте например кой създаде "сръбски свят" (евфемизъм за идеята за Велика Сърбия - бел. ред.) и "Отворен Балкан" или "Мини Шенген" - това е Република Сърбия, която желае под една или друга форма поне икономически да възстанови Югославия с пряката подкрепа на Руската федерация", каза Стоянов.

"В самата РСМ мога да ви изброя редица хора на държавен пост, които открито работят срещу добрите отношения с България.

Зоран Заев направи много за сближаване на РСМ и България. Тогава излезе позабравения Бранко Цървенковски, бившият ръководител на Социалдемократическия съюз в СМ и открито заплаши през медиите Зоран Заев да бъде внимателен какво прави в България, защото може да изгуби всичко. Цървенковски е човек, който икономически е свързан с Белград и Сърбия, съответно с Руската федерация. Този човек е като сив кардинал, който в моменти на сближаване се появява и открито заплашва премиера на държавата. След това видяхме как политиката на Северна Македония и на Зоран Заев направи остър завой. Това наложи налагането на ветото от страна на България. За да се защити националния интерес на България, но и за да се защитят българите, които днес живеят в Северна Македония. Все още не можеш да се наречеш свободно българин там.

Бранко Цървенковски не е сам и това не е самоинициатива на отделни политически играчи в СМ. Това е добре организирана и добре смазана система, зад която стоят Сърбия и Русия", коментира той.

Целия разговор с Виктор Стоянов гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.

Свързани новини