Отидете към основна версия

2 870 24

Деян Николов пред ФАКТИ: Има и идея да се спре движението в центъра на София изцяло (ВИДЕО)

  • деян-
  • николов-
  • софия-
  • движение-
  • община-
  • столична-
  • промени

Друг проблем е, че тези хора, които направиха тези промени, те не са шофьори, казва общинският съветник

Снимка: Факти.бг

Целта на хората в Столична община е да направят така, че да има задръствания и хората да се качат на градски транспорт, на колело. Да направиш такава промяна по време на великденските празници, преди изборите със сигурност ще се използва от противниците ти. Вижте, имаме проблем, когато се опитваме да адаптираме вече съществуваща инфраструктура и да я натъпчем с други методи за придвижване. Не са планирани такива неща, когато е изграждана пътната инфраструктура в столицата. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Деян Николов, общински съветник от „Възраждане“.

„Има и идея да се спре движението в центъра на София изцяло. Хората, които направиха тези промени, те са теоретици. Да, идеите им може да звучат много добре на хартия - ще направим пешеходен центъра на София, повече колела, но има противопоставяне между да живееш в един красив и приятен за окото град и между удобството. В крайна сметка, шофирането в града също е удобство. Аз смятам, че трябва да има по-балансиран подход. Имаме инфраструктура, която може да не изключва никого от движението“, добави още общинският съветник.

„Аз съм обикалял из Европа и градовете, които те дават за примери. Само че там е направено така движението още на ниво инфраструктурен проект и поначало е замислено с велоалеи, със светофари за велосипедисти. У нас нямаме това. Друг проблем е, че тези хора, които направиха тези промени, те не са шофьори. Част от хората, които са експерти, които работят в Транспортна комисия в Столичния Общински съвет в общината, които искат да налагат тези промени, не шофират“, обясни още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини