17 Септември, 2024 14:46 2 445 13

Иван Гешев пред ФАКТИ: ПП-ДБ приеха закон, а сега ГЕРБ и ДПС с 13 гласа във ВСС ще си изберат главен прокурор (ВИДЕО)

  • иван-
  • гешев-
  • главен-
  • прокурор-
  • всс-
  • пп-дб-
  • герб-
  • дпс

Партиите се обединиха срещу мен, а това означава, че съм си вършил работата, бившият главен прокурор

Иван Гешев пред ФАКТИ: ПП-ДБ приеха закон, а сега ГЕРБ и ДПС с 13 гласа във ВСС ще си изберат главен прокурор (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ние сме страната на неограничените възможности, но не сме Америка. В България всичко е възможно. Това, което виждаме, показва нивото на нашите политици. Говоря за ПП-ДБ. Те говорят за правова държава, за спазване на законите, но какво направиха… Направиха закон специално и лично за мен. В рамките на няколко дни ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС приеха промени в Закона за съдебната власт, че главният прокурор ще се отстранява с 13 гласа, а не със 17. Със 17 гласа обаче ще се отстраняват шефовете на ВКС и ВАС. Идеята беше да се махне Гешев и ще се оправи всичко… Нали така. Е, оправи ли се всичко? Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Гешев, бивш главен прокурор.

„Партиите се обединиха срещу мен, а това означава, че съм си вършил работата. Всички партии приеха този закон в рамките на три дни, за да ме махнат. Те не мислиха в перспектива. Важното е този човек да го махнем от тази позиция и после ще започне един живот… Истината е, че ПП-ДБ говорят за демокрация, а искат да си сложат собствен човек. Сега какво се случи? Сега ВСС пак с 13 гласа ще си назначат новия главен прокурор, защото ПП-ДБ въобще не помислиха тогава. ВСС е с изтекъл мандат. А че трябва да се смени политическата квота във ВСС? Идеята бе този човек да се махне. Направиха го. Сега с 13 гласа във ВСС могат да си изберат когото си искат, но вече не ПП-ДБ, а ДПС и ГЕРБ“, каза още Иван Гешев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма лошо

    4 6 Отговор
    всичко свършил стършел . олигарсите в панделата , а СС лобиса на друго място . герберите с дпс кой ще изберат . няма да е пак сарафа . той им пречеше . вълка е под забрани . местан е за пандиза . ще е умен кат гешев .
  • 2 НИК

    22 11 Отговор
    НЕ НЕ ОЗНАЧАВА, че си си свършил работата, а че си престанал да им вършиш работа и затова са те отстранили. Не си мисли г-н ГЕШЕВ, че си бореца срещу неправдата. Ти просто беше една маша за поръчки, и когато престана да им вършиш работа те изхвърлиха на боклука, както ще стане и със следващия главен прокурор, който по стечение на обстоятелствата беше предишният ти заместник.
  • 3 Защо?

    0 3 Отговор
    Защо? Нивото им е много Високо!

    Правят Всичко за себе си!
  • 4 Хе хе

    10 10 Отговор
    Някой пак изкара каскета от гардероба хе хе хе.
  • 5 шефа

    13 11 Отговор
    Вижте му корумпираната,нагла и некадърна физиономия,мнооого нагъл много,но това е така защото престъпника не е в затвора,а дава интервюта,това го има само на територията България.Този се изкарва по хрисим от Господ.Боклу...........
  • 6 българка

    6 0 Отговор
    Поредното потвърждение, че България е държава на престъпниците, защото съдебната власт се грижи за тях, направо ги обгрижва. А нещастниците, които се осмелят да застанат на пътя им, или се спасяват с бягство или гният по затворите. А политиците, които говорят за справедливост, така се оплитат в мрежите на престъпниците, че постепенно губят облика си. Вместо говорене, говорене и пак говорене, което никой не иска да слуша, ПП-ДБ трябваше отдавна да работят за консолидация на демократичните сили, а не да се затварят, заключват и така да се самозаличават.
  • 7 Блеевски

    7 1 Отговор
    Избираме най-кадърния от кадъните, истинския Луцифер в правораздаването
  • 8 Стършел

    4 8 Отговор
    Др. гешефт, чакаме да си изпълниш обещанието(щеше нещо да разкриваш за някои), или нещо те хвана алцхаймера?! Уж много смело го обяви, а сега се криеш като мишок.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МДАА...

    6 7 Отговор
    А ТИ СИ ЗАЩИТНИК НА Б ОК О Т @ П А КА, С Ф И НЯ ПЕЕФФСКи И Е РЕДНО ДА СИ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ТЯХ! също, като Иванчева, която унищожи... ще си платиш Г@Д и н о
  • 12 1111

    1 10 Отговор
    Ако Гешев си беше подал оставката още в началото, сега нямаше да е така.
  • 13 Бомбе

    3 14 Отговор
    Хората много дорбе оцениха каква работа е свършил. В прокуратурата кисна 20 години, от политиката го изхвърлиха за два месеца. Яви се на едни избори и събра 50 гласа лични. За вторите не можа да събере подписи за регистрация. И за адвокат не го искат. Такива пълни некадърници се търпят само в съдебната система и в МВР, ама нали е кух каскет, взе че си повярва, че настина става нещо от него.