6 Август, 2024 14:40 5 863 17

Как се правят по 50 000 лева на месец от служители в Столичния инспекторат? София Желева пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • софия-
  • желева-
  • сметище-
  • столичен-
  • инспекторат-
  • враждебна

Имаме информация, че се „прибират“ по едни 25 лева на камион, казва гостът

Как се правят по 50 000 лева на месец от служители в Столичния инспекторат? София Желева пред ФАКТИ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Подаваме сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичен инспекторат. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев. "В структури като тази има условия за злоупотреба със служебно положение и висок корупционен риск. Корупцията и злонамерени практики нямат място в Столична община, независимо чии интереси нарушават", категоричен е Васил Терзиев.

Дългогодишна корупционна схема в Столичния инспекторат е създала паралелна система за изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси на над 240 нерегламентирани сметища на територията на Столична община.

„В продължение на години отпадъците са били изхвърляни в и около деретата на реки, на територията на земеделски земи, на общински и частни имоти. Според новия директор на Столичен инспекторат - инж. Николай Неделков, мащабът на незаконната дейност сочи, че тя се е развивала в продължение на години, като е била добре организирана“, обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ София Желева от „Антикорупционния фонд“.

„Инженер Николай Неделков става директор на Столичен инспекторат, след като кмет става Васил Терзиев. Той започва да изследва нерегламентираните депа за изхвърляне на строителни отпадъци. Неделков започва да изяснява и картографира местата. Когато се започне строеж, пръстта или боклукът от съборената сграда в София следва да бъдат изведени по точно определен маршрут до единственото място в София, което може да поеме такъв отпадък - депото в квартал „Враждебна“. Имаме едно само едно такова място, което е в краен квартал като „Враждебна“. Столична община е с огромна територия и за едно строително дружество, за едно транспортно дружество, което трябва да извози такъв тип отпадък, от единия край до другия това е проблем", сподели още Желева.

"Това е и причината голяма част фирми да си спестят чисто транспортните разходи, защото има и разходи, които ще им бъдат начислени в самото депо. И става така, че има хора в Столичния инспекторат, които покровителстват именно тези схеми за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Оказва се, че около София има над 240 такива нерегламентирани сметища, което е стряскащо. Говорим за огромни размери, хиляди квадратни метри, декари земя. Имаме информация, че се „прибират“ по едни 25 лева на камион, което прави между 40 000 - 50 000 лева на месец за висши хора в Столичния инспекторат“, каза още тя.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега КПКОНПИр

    36 0 Отговор
    да провери, колко от служителите са си купили луксозни имоти и от къде са им парите. Уф, забравих, кпконпир са същите калинчета ялови
  • 2 Гост

    26 3 Отговор
    В тая гнила, борческо-нотариуска територия няма ЕДИН, дето за не крадне. Един няма.....един само бе....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Еми ПРО СИА умре

    13 2 Отговор
    тепане е маиак му.. те пане вси4ко друго е безмислено... вуорагаваите се хораааааааа
  • 5 а сега де

    11 0 Отговор
    какво е кардиографира ?
  • 6 Да,ама не

    11 2 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ.
  • 7 4рь

    21 0 Отговор
    По страната е абсолтно същото. Затова, като излезеш на разходка около някое китно село виждаш изхвърлени дивани, драни агннешки кожи или просто натрошени керемиди. То природата се справя, но не може да насмогне на мераклийте да си изхвърлят боклука. И затова е гнусно да си в българия. Много плем гърците, че са византийци, но там такова нещо е почти абсурд да се случи.
  • 8 Дедо

    9 1 Отговор
    Този Директор Недялков явно е кардиолог. Хем инжинер ,хем лекар.
  • 9 Браво Браво

    29 0 Отговор
    После циганите били крадливи...... Единственото спасение е уволнението на 80% от администрацията. Тези по цял ден си клатят краката,а вземат пари от нашите данъци.
  • 10 Защо увърта този кмет?

    16 0 Отговор
    Схемата е следната: Купуваш земеделска земя до пътя, постепенно я затрупваш със строителни отпадъци, вдигаш нивото до това на пътя, сменяш първо категорията, а после предназначението на земята и я продаваш за индустриално затрояване. Докато се продава я даваш под наем на автокъща. Какво има да му увърташ?

    Нарушава се закона Закона за опазване на земеделските земи. Земеделското министерство и РИОСВ гледат в другата посока.
  • 11 опс..

    4 0 Отговор
    Враждебна или Връждебна....В две съседни изречения....някой е пропуснал май доста класове...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фрийман

    6 0 Отговор
    Миналата година съдействахме на общински съветник от Варна да продаде имот за 6 000 000 евро, шест милиона евро, проблема беше, че нямаше как да продаде имота с лицето и името си...оправихме го...това беше Варна, не ми се мисли за какви кражби иде реч в София
  • 14 Забелязахте ли

    7 0 Отговор
    Вчера по БНТ, БТВ и Нова Телевизия нямаше нито дума за това разследване и за кражбите на ГЕРБ. Но, за една велоалея имаше всеки ден включвания на живо. Сега се крадат по 50 000 на месец, и нищо. Като тук имаме споменати конкретни хора с имена и суми които прибират.
  • 15 тиквенсониада

    2 0 Отговор
    А как се пълнят чекмеджета с кюлчета и пачки ? Питам за един всеобщ познат ! Че нещо......
  • 16 Държавен служител

    2 0 Отговор
    Ми то морето у Гърция поскъпна, па и като гледаме чуждите чекмеджета на горните нива и се поддаваме на изкушението, а и това е вече една утвърдена демократична традиция.
  • 17 Трактора

    0 0 Отговор
    Рак да ги хване тия и семействата им и парите да не им стигат за лечение...да се разлагат бавно и мъчително на кого ще му пука???