17 Септември, 2024 15:10 1 202 9

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Скандалът около визитата на президента на РСМ е нагнетяване на напрежението от Скопие (ВИДЕО)

  • димитър-
  • гърдев-
  • гордана силяновска-давкова-
  • рсм-
  • северна македония-
  • визита-
  • радев-
  • президент

Флагът на една страна се слага по протоколни функции, но само при официално посещение, казва гостът

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Скандалът около визитата на президента на РСМ е нагнетяване на напрежението от Скопие (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Скандалът около визитата на президента на Северна Македония Гордана Силяновска-Давковска у нас е просто продължаване на нагнетяването на напрежението между двете страни и то от страна на Скопие. Посещението ѝ е неофициално, няма никаква подготовка за тази среща между двамата президенти. Гордана Силяновска беше у нас по един културен повод и се видя с нашия президент Румен Радев. Когато двамата преминават през залата, решават да направят снимка. Винаги може да се види, че в тази зала постоянно седят два флага - на България и на Европейския съюз. Можеше и без това, но пак нямаше да сложат и флага на Северна Македония. Флагът на една страна се слага по протоколни функции, но само при официално посещение. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ международният анализатор Димитър Гърдев.

„Къде е резултатът от това посещение, къде е подготовката, какви са зададените въпроси, какво е обсъждането, какви са заключителните изказвания… Няма нищо от това, но в Скопие подхванаха темата за липсата на знамето. И в САЩ се правят такива снимки, когато има посещения. Посещенията на американския президент са строго регламентирани, защото са гласувани от Конгреса. Всички останали посещения, които не са работни, при тях също няма флагове на държавите. Не мога да разбера защо се преекспонира това от страна на Скопие. Християн Мицкоски за първи път е в ролята на премиер на Р Северна Македония, но има дипломати около него и могат да му го кажат, но той си е решил да го направи на въпрос. Това е всичко“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да сме наясно!

    11 4 Отговор
    Защо не са си носели тяхното знаме, да ги е...? Всичко е провокация при бившите българи, трябва да ги отрежем тотално, защото близък контакт с тях е повод за хленчене и гнусна пропаганда в РСМ. Нашите българи не могат да разберат, че днешните русофили по върховете у нас играят едно и съща игра с русофилите и сърбоманите в РСМ. Да се намразим с макетата и да "удовлетворим$ интересите на Мацква на Балканите. Който не го е разбрал да ходи да пасе трева!
  • 2 ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ ...........

    6 3 Отговор
    ТЪПИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРИ ................
  • 3 Новичок

    3 8 Отговор
    Този Гърдев не беше ли "Патриот" там от нфсб ??? Как имат очи да се показват таквизи предатели бре.Пфу...
  • 4 ххххххааффф

    0 7 Отговор
    В Президенството се правят на Бабаити, в НС на талибани, в Правителството на ЕНИЧАРИ.България била на 1300 години.Ама верно ли?С феодално училище, мутренска престъпност и елит от службогонци и ШУТОВЕ-с ДНК от Шурция и Зимбабве.Във Франция поискаха 9 години затвор на Министър за много по дребен случай от този на азиатскиа ни президенстки екип.
  • 5 ха-ха

    7 2 Отговор
    Макетата пак се поосраха.
  • 6 ббрр

    2 1 Отговор
    Назначения от Престъпността Псевдоелит се държи по същия начин със българите в България.Заради тях ни имат НАС, ГРАЖДАНИТЕ в цивилизования свят, за втора ръка и със право.По националните телевизии ей такива екземпляпи ни учат за протоколи,, уважение към законност, права и просперитет.
  • 7 !!!?

    2 4 Отговор
    "Нагнетяване на напрежението от Скопие" или умишлена провокация от "кохортата" на Мистър Кеш...!!!?

  • 8 Заяждат се,

    6 0 Отговор
    Както винаги, все БГ им пречи, югокомунизъм в действие са те
  • 9 КАЗВА СЕ

    3 1 Отговор
    етикет ,който се спазва при такива посещения другото или е технически прописк или е умишлено и едното и дригото ни създава ненужно напрежение което и без това е в огромни количества от РСМ за щяло и нещяло не знам на кому беше нужна тази среща госпожата дошла да си гледа нещо да си гледка и аде много излишно внимание...