12 Септември, 2024 14:34 1 665 7

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Очаквам и двете фракции в ДПС да се явят на изборите през коалиции (ВИДЕО)

  • гюнер-
  • тахир-
  • дпс-
  • вас-
  • дела-
  • коалиция

Основно водим съдебни битки срещу ДПС, стигали сме и до ВАС, където сме губили поради една или друга конюнктурна причина, казва гостът

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Очаквам и двете фракции в ДПС да се явят на изборите през коалиции (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ЦИК отделя повече време за двете фракции в ДПС, отколкото да си върши работата по регистрацията на партиите. В крайна сметка очаквам и двете фракции в ДПС да се явят на изборите през коалиции. И това да са останалите две партии, които са в тези коалиции както се регистрираха на 2 септември. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Гюнер Тахир, председател на НДПС.

„НДПС участва на избори от 25 години. За съжаление, през всичките тези 25 години основно водим съдебни битки срещу ДПС, стигали сме и до ВАС, където сме губили поради една или друга конюнктурна причина. Давам пример. През 2003 година, когато спечелихме изборите в община Опака, област Търговище, казах, че ще ни порежат. Всяка сряда заседава ВСС. И тогава една съдийка беше предложена за зам.-председател на ВАС. Казах на журналисти на една пресконференция, че ако кандидатурата на тази съдийка мине, ние ще загубим делото. Точно така стана. Тогава ДПС бяха казали на Константин Пенчев (оглавяваше ВАС), че техните представители във ВСС ще подкрепят предложената за негов заместник, ако спечелят делото срещу мен и НДПС. И това се случи. Същата госпожа (б.р. – Венета Марковска) бе номинирана и за член на Конституционния съд по-късно. Тогава обаче президентът Росен Плевнелиев не присъства на клетвата, не отиде, и тя отпадна. Неслучайно поговорката казва: Господ забавя, но не забравя.“ А такива примери са много“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е цик им попречиха

    1 0 Отговор
    и ги бавят и лъжат фракциите и вече повечето про турски и про украински партии за кандидат депутати .
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Тази жена отдясно преди работеше в БТВ май.
  • 3 Сатана Z

    6 0 Отговор
    ДПС —Пеевски ще обере циганския вот,а ДПС Доган ще разчита на турците .

    Коментиран от #6

  • 4 Чекмеджан ефенди

    1 4 Отговор
    Пеевски поне е е с БЪЛГАРСКО ИМЕ и тия около него са с БЪЛГАРСКИ ИМЕНА. И двете фракции сте противни, но поне едните са БЪЛГАРИ.
  • 5 Самосвала

    0 4 Отговор
    Тахер ли си Махер ли си не знам, но като не ти харесва отиди си в Турция.

    Коментиран от #7

  • 6 Мадуро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    А "новата" БСП ще обере краставиците.
  • 7 Мехмед

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Самосвала":

    Няма да ходи никъде. Турция ще дойде в булгарско.